Та нали това е целта-повече пило.Ще обърнат НЕзапечатаният мед в пило и същевремено ще запечатват крайните рамки.Щом няма възможност да се сипва сироп подбудително то питката е решение.Приноса в момента е добър и едва ли питката ще изиграе същественна роля.Но по добре да я има,че има и лоши дни...
Правилото е;Всяка излишна пита с мед,през зимата е,, буца лед''.
Много правила взехте да измисляте напоследък .Явно Ви е малко работатаили много глупости четете.
Милен Михов
Благодаря за отговорите
Ще си позволя един въпрос ако медът е в по голямо количество и нямаме достатъчно място
Удачно ли е да сложим един празен магазин с хубаво изградени килийки под плодника.
По този начин да осигурим килийки за майката ама дали по този начин няма да принудим семейството да се износва с късна паша ако я има.
Те си знаят по добре от мен кога да започнат да залагат есенното пило. Ако им сложа питка ще се разбързат и не се знае дали аз ще взема правилното решение. От началото на Септември избухват в пило както април месец, незнам дали това прекъсване на пилото не спомага за да се поизчистят самички от акара. Крайните 5-7 пити в момента са запечатани изцяло, но до началото на октомври може да са останали само 1-2 бр с мед.
След като си отпушил задръстеното яйце и не е почнала да снася до 48 часа, няма смисъл да я чакаш повече. Жалко за новата майка, пчелите са я убили.
Да и аз мисля така яд ме е много за новата майка... Ако бях видял че старата е оживяла преди да я сложа с клетката в кошера щях да действам по друг начин но грешката е моя... По принцип до офиса където работя има пчеларски магазин. Утре ще ги питам дали ще могат да ми доставят вторник друга майка, и ако успея да намеря утре вечер ще се простя със старата...Кофти ми е но не искам да загубя кошера...
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))