Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 76

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    При мен от 10 кошера, 6 имат по малко запечатано и никакво прясно, 3 имат по 1 рамка наполовина запечатано и 1 наполовина прясно и 1 бр с 4 рамки пило, но само тя е имала суха захар в хранилката, намерих я почти празна. Майките на всичките ги видях, разхождат се спокойно по питите и за никаде не бързат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    По това време може и да се храни и с питки подбудително (има значение какво има в питките) по лесно е и по евтино но и зависи какво има в плодника.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    При мен от 10 кошера, 6 имат по малко запечатано и никакво прясно,
    Накара ме да се замисля защо майките не снасят (те въобще спират ли да снасят).

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Накара ме да се замисля защо майките не снасят (те въобще спират ли да снасят).
    Почти всяка година спират да снасят по това време, дават им почивка, но това зависи и от работата на пчеларя. От Септември месец се започва пак, имам майки изчакващи и последното запечатано пило да се излюпи, преди да започнат да снасят пак. А как ли действа това на акара?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    ОК ползва ли на скоро

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    ОК ползва ли на скоро
    Не съм ползвал и няма да ползвам до ноември. От 10 кошера само на една пчела видях акар, при положение, че нямаха никакво пило. Ще ги оставя така, защо да ги тровя, щом не е необходимо.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Мисля че, в момента по- скоро подхранването със захарен сироп, би следвало да бъде запасително. В този смисъл една хранилка седмично, да речем от 3,5 л за мен е нормално.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Почти всяка година спират да снасят по това време, дават им почивка
    На майката ли дават почивка или на себе си и да ли найстина майката спира да снася.

п.п.Умувам не се заяждам
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 24.08.2016 в 18:23. Причина: допълнение

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    На майката ли дават почивка или на себе си.
    Не знам, може и на мен да дават почивка :-):-):-). Не съм толкова начетен, а и не ме интересува.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат на г-н Лонин
    Пчелното семейство като цялостен биологичен организъм има свои закономерности за растеж, развитие и размножение не проявяващи се при изучаването на отделните индивиди на семейството. Пчелното семейство е цялостен топлокръвен биологически организъм и живота му се управлява от обединения мозък, образуван от пчелите на семейството в резултат на постоянните контакти на един с друг индивид. Мозъка на пчелите възприема постъпващата информация от пчелното гнездо и извън него, преработва я в нервните центрове и адекватно реагира с комплекс от сложни реакции в измененията на околната среда.

Ангел Йосифов каза преди 2 седмици че по това време на година отглеждане на пило затруднява пчелите като през зимата.
    заради температурата.

Та въпроса е ако пчелите регулират майката да не снася (или изяждат или изхвърлят яйцата като през зимата) то трябва ли ние да стимулираме майката да снася.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •