Първоначално публикувано от
Mateev
Много хора ще хукнат за удостоверения, но не това ме притеснява, а фактът, че
САМИТЕ ПРЕРАБОТВАТЕЛИ ЖЕЛАЯТ ДА ИЗДАВАТ ТАКИВА УДОСТОВЕРЕНИЯ. Ако не беше тази тяхна позиция, може би пчеларите имахме шанса да се преборим тази точка да отпадне. Да, ама преработвателите
ИСКАТ да издават удостоверения, и се кълнат, че са създали необходимата организация всичко да бъде направено бързо и точно.
Това е много нелогично - защо преработвателите ще си създават излишни главоболия, за които никой няма да им каже браво. Освен ако ......... освен ако
ТЕ ИМАТ НЯКАКВА ИЗГОДА ОТ ТОВА !!!!!!!! Например да си узаконят незаконно внесения Украински или Китайски мед. Идва например пчелар да се моли за удостоверение, и преработателя му казва "Абе ще ти напиша удостоверение за 1-2 тона и ти ще подпишеш, че наистина си ми го продал". За тебе ще има de minimis, а аз ще имам документ за официално изкупени големи количества
БЪЛГАРСКИ МЕД. Не знам дали това наистина е така, но напоследък нещо ме гони параноята ..... Нали знаете - няма случайни неща в този живот. Всяко нещо си има първопричина, само където ние все още не я знаем каква е тя .....