Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
Веднага се сещам за поне 4-5 схеми, които ще се играят с този Де Минимис. Толкова са лесни за изпълнение, а тарикатите са толкова много, че е невъзможно да не се усетят за дупките......
То каквито и условия да се измислят, тарикатите винаги ще намерят начин да ги заобиколят. Лошото от цялата тази работа е, че както вече каза Ростислав - честните и почтенни пчелари пак ще бъдат онеправдани. Аз лично например може би няма да кандидатствам за de minimis, защото условията по него са унизителни за мене. Мене ме дразни лимита от 200 кошера. Нима пчеларите с над 200 кошера са по-малко пострадали от останалите? На какво основание се слага този лимит? И то точно на пчеларите, които ДАВАТ НАЙ-МНОГО ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА в абсолютна стойност.

Според мене държавата НАКАЗВА ЕДРИТЕ ПЧЕЛАРИ. Че и на всичкото отгоре не им дава правото да си надробят фермите на няколко по-дребни. Мене това силно ме обижда и унижава и съм готов да и тегля майната на тази държава и като Дамян да се върна в сивия сектор и навсякъде да разправям "аз нямам пчели ........ но мога да ти продам качествени майки и отводки, разбира се без документ".