Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 355 от 683 ПърваПърва ... 255305345353354355356357365405455 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,541 до 3,550 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Восъка и прополиса го преписах от Дамянов на юнашко доверие. Обаче пропуснах пчелно млечице и дишане на кошерен въздух, а тук горна граница няма само да си добър търговец.
    Един мерседес S класа, ако не можеш да си купиш от добивите на един кошер то за какво да го гледаш(отглеждаш)?

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.05.2016
    Темата не е ли за друго?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Един мерседес S класа, ако не можеш да си купиш от добивите на един кошер то за какво да го гледаш(отглеждаш)?

S класа сега не е уместно да изкарва че са тръгнали едни бирници да търсят произхода на парите за тия коли

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Восъка и прополиса го преписах от Дамянов на юнашко доверие. Обаче пропуснах пчелно млечице и дишане на кошерен въздух, а тук горна граница няма само да си добър търговец.

Щом си добър търговец можеш и пчелна отрова да продаваш

Потребител
    Регистриран
    02.01.2016
    Можете ли да кажете, дали само роевите майки "квакат"? В нета има статия, препечатана от сп. Пчеларство от 84 г., където се твърди, че всички могат да издават някакви звуци, които се различават по диапазона си, но бих искала да попитам за реален опит на някой от Вас. Много ми е важно да разбера, понеже още не мога да разпознавам вида на маточниците - самосмяна, роеви - особено по слънчогледово време роевите сякаш не са толкова много като рано на пролет.
    Има ли някой майкопроизводител, който може да потвърди, че :"Поставените в транспортни клетки майки, издават сходни звуци, като тези на неоплодените майки в семействата"? Защото аз досега, като ги получа по "Еконт", нищо освен жужене не съм чула. Или ако използва техника по излюпване на маточниците в кутийките в отглеждача - издават ли звуци?
    Или някой, който със сигурност е разпознал маточници за самосмяна, а после е уцелил момента на излюпването на новата майка и е чул нещо като квакане?
    Аз май само роеви майки съм чувала да квакат?!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ето тук е разискван въпроса съвсем скоро.
    http://pchelari.com/forum/showthread...B9%D0%BA%D0%B8
    след пост 98

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Бъди сигурен, че така и ще изляза, както съм влязъл.Аз не си оставям пчелите неподготвени.Не се скъпя в подхранването и третирането.И мерси за метода ти за гледане в една точка...при теб може и да е продуктивен, на мен не ми нужен.И само да попитам...Изпитвате някакво удоволствие да се шегувате на гърба на младите ли?Помнете,че някога и вие сте били такива.
    Когато ме питат или цитират у форума - отговарям. Та и сега, по същество.
    Поради житейски опит отдавна не мога да бъда сигурен в нищо, камо ли в неща независещи от мен. Иначе да, убеден съм, че ще си подготвиш пчелите като по учебник. Уви, това не винаги е гаранция за другото, затова и ще продължавам да ти стискам палци. Башка това, ако нещо си на зор, може да разчиташ на нас и да питаш по всяко време, както виждаш поддържаме постоянно бойно дежурство. А и винаги ще се включат свежи сили
    По въпроса ти. Не, не изпитваме удоволствие, камо ли пък да ни е хоби, както сполучливо се измайтапи Борислав. Удоволствие е когато се шегуваме помежду си, без да се броим дали сме млади или стари, по-важно е да не сме зелени. По-скоро такива като мен, Юри, Евгени и още мнозина изпитваме нещо като тъга. Защото ако изключим колегите които откак се помнят са между кошери, ние сме почнали с по две-три книжки, вестник "Пчела и кошер" и подобни и подпитване оттук-оттам кое и как. А сега прекрасна база с информация, винаги и почти моментално може да намериш всичко и пак любимият лозунг продължава да бъде "Дай да се учим от собствените си грешки". Но както и да е. Успех!
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    01.07.2016
    Здравейте! Преди около две седмици сложих варостоп на кошера. При последния преглед установих, че ще има още мед за вадене. Питането ми е следното: Този мед годен ли е за консумация от човек или не? Ако може някакъв съвет?

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2016
    Здравейте и от мен. От един месец подхранвам през ден по 200 грама сироп. Кошерите са Дадан-Блат 10р. Пролетни отводки на по 9-10 рамки. След днешния преглед установих, че във всички кошери има съвсем малко пило, майките са налице, има доста мед, място за снасяне също има, но няма пило. В нашия край не е валяло от 2 месеца и половина. Някакви съвети как да процедирам?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Виж дали са тъмни рамките в центъра на кошера и ако мислиш че имат достатъчно мед за зимуване им сложи 500гр твърда храна и се надявай да тръгне пилото
    Ако е тотална суша и на челна стойка да им седиш все тая, подхранването върши работа когато има поне малко паша.

Страница 355 от 683 ПърваПърва ... 255305345353354355356357365405455 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •