За мен факторите които влияят на себестойността на меда са технологията, Онзи горе и пазар. Халваджииските тефтери са за едно помещение с ограничени размери.
За мен факторите които влияят на себестойността на меда са технологията, Онзи горе и пазар. Халваджииските тефтери са за едно помещение с ограничени размери.
Здравейте. Можете ли да ми кажете приблизително каква е изкупната цена на едро ( в тенекеия) в момента ?
В Моят регион все още, като че ли не са тръгнали масово търговците. Вчера някаква фирма е направила предложение за 4,20 лв. кг, независимо от вида, но трябвало да се събере известно количество.
Изглежда тази цена устройва повечето колеги тук, понеже започнаха да се организират. Не знам дали не е някакъв трик, но разбрах, че цената била 3,60 лв.кг, но за нас фирмата щяла да направи изключение ......
Това нормална пазарна цена за слънчогледов и от букет в момента ?
Аз не бих продавал, но имам малко количество и мога единствено да го дам заедно с другите, така че се чувствам като с вързани ръце.....
В момента има сделки на цени от 5-5,20 лв за кг на едро.
Истина ли е че връщат партиди Български мед защото пчеларите използват инвентиран сироп и в анализите е открита захароза. Источник Централна емисия новини на Агро ТВ - 09.08.2016г
Аз чух за 2 фирми че всичкият им изнесен мед са го върнали,но не само захароза.Чух също че много от върнатия мед бил от ГМО култури
И при нас не се чува нищо за изкупуване на мед. Успях да продам 200кг. на 6лв. но имам още много. Колега продаде половин тон на буркани на 8лв. ама де тоя късмет и на мен. Няма мед и търговците на магазини купуват, но фирмите мълчат.
В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))