Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 299 от 496 ПърваПърва ... 199249289297298299300301309349399 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,981 до 2,990 от общо 4956
    Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    За мен факторите които влияят на себестойността на меда са технологията, Онзи горе и пазар. Халваджииските тефтери са за едно помещение с ограничени размери.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    До тук в темата нито разбрах колко е актуалната цена в момента, нито как най правилно да си изчислявам себестойността на меда без ползвам услугите на счетоводител, ако все пак искам да разбера дали не се блъскам за лудо с пчелите.

Когато колегата Софрон благоволи да каже „Добър ден“ в публичното пространство, добре е да видите къде е слънцето, така че тази информация за цената на букета ........
    Като го боготворите и му създавате име ще му е такава цената, а вие ще духате супата. Нима моя мед или вашия да е по - некачествен от неговия и нима моите знания по - пчеларство са по - малко от неговите, че моя мед или вашия да е с по - ниска цена? "Да благоволи".

Наблюдател
    Регистриран
    18.08.2016
    Здравейте. Можете ли да ми кажете приблизително каква е изкупната цена на едро ( в тенекеия) в момента ?
    В Моят регион все още, като че ли не са тръгнали масово търговците. Вчера някаква фирма е направила предложение за 4,20 лв. кг, независимо от вида, но трябвало да се събере известно количество.
    Изглежда тази цена устройва повечето колеги тук, понеже започнаха да се организират. Не знам дали не е някакъв трик, но разбрах, че цената била 3,60 лв.кг, но за нас фирмата щяла да направи изключение ......
    Това нормална пазарна цена за слънчогледов и от букет в момента ?
    Аз не бих продавал, но имам малко количество и мога единствено да го дам заедно с другите, така че се чувствам като с вързани ръце.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Наско Г. Виж публикацията
    Здравейте. Можете ли да ми кажете приблизително каква е изкупната цена на едро ( в тенекеия) в момента ?
    В Моят регион все още, като че ли не са тръгнали масово търговците. Вчера някаква фирма е направила предложение за 4,20 лв. кг, независимо от вида, но трябвало да се събере известно количество.
    Изглежда тази цена устройва повечето колеги тук, понеже започнаха да се организират. Не знам дали не е някакъв трик, но разбрах, че цената била 3,60 лв.кг, но за нас фирмата щяла да направи изключение ......
    Това нормална пазарна цена за слънчогледов и от букет в момента ?
    Аз не бих продавал, но имам малко количество и мога единствено да го дам заедно с другите, така че се чувствам като с вързани ръце.....

Не продавай под 6 лв е моят съвет.Мед няма никъде с изключение на един регион.Мисля че имаше цена 5,30 за букета,но не съм сигурен сега ще проверя и ще ти пиша на лично

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    и ще ти пиша на лично
    Като почнете с тия уговорки на ЛС все едно оръжие или наркотици ще продавате...... Не виждам какво лошо има в това ако на някой прекупвачите са му казали някаква цена и той реши публично да я сподели тук, пък на който му отърва да се свързва с тях.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    В момента има сделки на цени от 5-5,20 лв за кг на едро.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Като почнете с тия уговорки на ЛС все едно оръжие или наркотици ще продавате...... Не виждам какво лошо има в това ако на някой прекупвачите са му казали някаква цена и той реши публично да я сподели тук, пък на който му отърва да се свързва с тях.

Цеко я напиши тук твоята фирма дето да де меда и координатите и да видим какво ще стане.Не се заяждам

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.10.2011
    Истина ли е че връщат партиди Български мед защото пчеларите използват инвентиран сироп и в анализите е открита захароза. Источник Централна емисия новини на Агро ТВ - 09.08.2016г

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз чух за 2 фирми че всичкият им изнесен мед са го върнали,но не само захароза.Чух също че много от върнатия мед бил от ГМО култури

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при нас не се чува нищо за изкупуване на мед. Успях да продам 200кг. на 6лв. но имам още много. Колега продаде половин тон на буркани на 8лв. ама де тоя късмет и на мен. Няма мед и търговците на магазини купуват, но фирмите мълчат.

Страница 299 от 496 ПърваПърва ... 199249289297298299300301309349399 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •