Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 277 от 677 ПърваПърва ... 177227267275276277278279287327377 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,761 до 2,770 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И така приключих с ваденето на мед за тази година още 10 тенекии дадоха та достигнаха 28кг. от кошер което е идеално за тази лоша година. След това ги зазимих с по 20 кг. мед пило от 4 до 7 рамки и вече ги оставям на спокойствие. Сложих ленти хербал и след час-два имаше по 100тина паднали акари през мрежите всичките живи, мравките май си правеха пир с тях. Сега остана само 4 подбудителни подхранвания с витамини, 2 с нозевит и ОК ноември.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Сега се сетих
    Направи ми впечатление че пчелите са много спокойни. Понеже не вдигам цял корпус а правя ротация като вадя 5 пити и вдигам половината да не тежък, разхвърлям кошера на всякъде, няма крадци да се въртят въобще. Робота беше много приятна не се налагаше да бързам и да крия пити, взех си един плажен чадър и под него се работи съвсем различно. А всичко е изгоряло, освен да има някъде цъфтящ блок.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Тъй, както е заваляло ще вадя мед Септември !
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    Тъй, както е заваляло ще вадя мед Септември !
    Нас пак ни подмина, така или иначе аз прибрах магазините. Моите август ги мързи да работят само гуляят

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ... А всичко е изгоряло, освен да има някъде цъфтящ блок.
    Много е вроятно да имаш някъде цъфтящ слънчоглед. Точно това се случва сега при мен, въпреки, че е на разстояние около поне 3 км по въздух, което предполага много слаб принос, но все пак имат занимавка.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Нас пак ни подмина, така или иначе аз прибрах магазините. Моите август ги мързи да работят само гуляят
    На моите магазините са им отдолу и само да вдигнат глави за паша ги полагам подобаващо.
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    На моите магазините са им отдолу и само да вдигнат глави за паша ги полагам подобаващо.
    Толкова хамалска работа не е за мен, редя ги на комини.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    За втора поред година през Август забелязвам в плодника централната пита блокирана с мед и перга. Пилото разделено от двете страни......... А днес даже на един 2 пити в средата блокирани и от едната страна 2 пити пило от другата 3. Това на ДБ 10 и 8. Доста противоречи на всичкото инфо за пчелите........ Оставям ги така..... Нали така казват- пчелите си знаели най-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    За втора поред година през Август забелязвам в плодника централната пита блокирана с мед и перга. Пилото разделено от двете страни......... А днес даже на един 2 пити в средата блокирани и от едната страна 2 пити пило от другата 3. Това на ДБ 10 и 8. Доста противоречи на всичкото инфо за пчелите........ Оставям ги така..... Нали така казват- пчелите си знаели най-добре.
    Същата работа и при мен - централна пита само с мед и прашец,а от двете страни има пити с пило.Май доста рано ще дойде зимата .....

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Същата работа и при мен - централна пита само с мед и прашец,а от двете страни има пити с пило.Май доста рано ще дойде зимата .....
    Разделяне на пилото....Ние (хората) се мъчим да го разделим че да предизвикаме самосмяна, а те сега сами си го разделят.
    П.П. Вече не помня от кога не е имало зима още от Ноември.....

Страница 277 от 677 ПърваПърва ... 177227267275276277278279287327377 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •