Можеш единия магазин да сложиш под плодника и втория магазин над плодника, но с плат или найлон между тях с прорез в преднат част, за да могат пчелите да се качват и да пазят магазина. Това само между плодника и горния магазин. Магазина отдолу стои до момента в който се наложи да го сложиш над плодника и по този начин има и противороеви ефект. По-голям обем, в някои моменти в него складират прашец, а не задръстват плодника. Колкото до мрежестото дъно ако са с магазин отдолу, остави ги на мрежесто дъно, макар че много колеги целогодишно ги държат на мрежесто дъно. Посъветвай се с колеги, които имат такивма дъна, аз нямам. Моите са с мрежест отвор в задната част на дъното, който е отворен целогодишно. За третирането с ленти е по добре да махнеш магазините и по-късно да ги сложиш. Аз третирам с ГЕЛ с мравчена киселина и по-късно с оксалова киселина, така че е без значение дали има магазини под плодника или няма. Наистина и при мен не се е случвало молци да ми нападнат магазинните пити, аз ги държа в една барака в която зимата си става доста студено и ако има някакви яйца, то те загиват. Но за всеки случай слагам между магазините по малко тимол на кристали.