Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 210

Тема: 6.3

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Венета Виж публикацията
    Лошо! Нямам нищо друго. Само 19.3 точки - малко, но истински.
    Нямаш кой знае какви шансове но надежда има до последно. Ще бъдат удобрени 2 000 проекта а максимума е 2 600 като приоритет са БИО, производители на етерично маслени култури и плодове и зеленчуци.
    Барабар с лъжата сигурно 40-50 % от проектите са на етерично маслени и плодове и зеленчуци. Тази вечер бях с познат които е доста навътре каза че ситото ще е голямо.... с други думи малките май ще го ..... което се очакваше въпреки че отначало се говореше как най-после парите щели да стигнат до малките... а специално за пчеларството (и се кандидаства само с пчели) май се оказа че под малко пчеларско стопанство явно е всеки пчелин над 100 броя. Изглежда тия с по-малко кошери не са малки стопанства.... Та надеждите не са големи но все пак има шанс зависи от доста неща.

Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Като връщат, казват ли ти? Щото на мен ми казаха да чакам проверка на терен..........
    тази година всички проекти ще бъдат проверени дали наистина отговарят на това което е написано в бизнес плана а после при проверките дали е свършено написаното всичко ще се гледа под лупа. Затова може и да си ти казали да очаваш проверка на терен ако са видели че са ти високи точките и размера на стопанството
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Наблюдател
    Регистриран
    26.08.2013
    Пчеларски район
    С.ПОРОЙ, С.ПИСМЕНОВО
    как се смятат точките, никъде в наредбата не видях ....

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Цитат Първоначално публикувано от lisygera Виж публикацията
    как се смятат точките, никъде в наредбата не видях ....
    Точките се смятат много лесно пчелните семейства по стандартна разлика. Полученото го делиш на 1,95583 и получаваш евра. Еврата ги умножаваш по 0,003+ СПО нарастване * 0,002 но не повече от 4 точки и получаваш крайната сума. 0,003 се прибавя към СПО в приоритетни сектори - животновъдство (без зайци пъдпъдъци или червеи), зеленчукопроизводство, овошки и етеричномаслени култури. Подробности на http://www.dfz.bg/bg/prsr-2014-2020/merki-podpomagane/

Наблюдател
    Регистриран
    26.08.2013
    Пчеларски район
    С.ПОРОЙ, С.ПИСМЕНОВО
    Благодаря за отговора - аз съм с 125 кошера = 27,17 точки без да съм планинец и био.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Цитат Първоначално публикувано от lisygera Виж публикацията
    Благодаря за отговора - аз съм с 125 кошера = 27,17 точки без да съм планинец и био.
    В заявлението трябва да са ти ги сметнали по принцип точките, защото е включено като част от заявлението за кандидатстване. Но това не е окончателно. ДФЗ ще изчисли точките отново и тогава ще се разбере кой с колко точки е.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •