Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
И аз не ротирам след пашата, защото вече така хубаво са си оформили и запечатали венците. Пробвах с едно семейство, остана си долу да си работи и пак си го върнах обратно. Може би ако се разпечата меда, биха го вдигнали горе, но тази операция в безпашно време е рискована.
Кажи при теб как се развиха семействата след ротацията, и при ротацията качи ли някоя рамка горе с пило?
Незнам как се развиват. След ротирането(2 седмици вече) не съм ги поглеждал. Не съм местил рамки, просто размених местата на двата корпуса-долния отиде отгоре, а горния отдолу. Ама май ме подсещаш да ги погледна тия дни..... Нямаха много пило- 4-5 пити (не пълни), почти цял запечатен корпус с мед и мнооого прашец. За това и ги ротирах, да им се разбъркат малко инстинктите, да започнат да местят меда и да засилят малко пилото. Сутрин към 7:30-8 разглеждам отстрани........на ДБ от 10 пчели 8 внасят прашец. ЛР слаба работа. Тия дни ще ги разровя да видя дали са засилили пилото. За това казвам, че за мен лично ЛР е ........ С ДБ ми е по-приятно, и леко.