тук в една от темите /не помня коя/ имаше линк към клип за разпечатваща машина и автоматична линия след нея, където професионалистите с най-обикновена вилица доразпечатваха единичните си вдлъбнати рамки. Понеже и аз тази година установих, че най-бавната манипулация е тази с разпечатването на тесните рамки, и аз така се усъмних в идейността и организацията си на работа, както и ефикасността от моите 9-рамкови магазини
Та тези хора просто ги надраскаха с по едно дълго движение от всяка страна, но много бързо и отработено, без оглед на това, дали капачетата са напълно премахнати или доколко развалят килийките. Това го правеха след разпечатващата, там, където е линията към центрофугата, забележат ли неразпечатана рамка - вилицата и 2-3 секунди са готови. Помня само, че клипът беше даден от скутелатора и беше от по-стари години. Другото, което много ярко се е запечатало в главата ми, е пак някаква тема тук, където Матеев беше обяснил страшно подробно за първоначалните му опити да намали времето на центрофугиране, като при това беше направил серия от експерименти. При тях той си е засичал времето и ефективността на въртене при различни обороти на неговата центрофуга, като целта му беше да намали това време толкова, че да е максимално извъртял рамките. Това ще го направя другата година с моята центрофуга. Това за пчелогонките също остава за догодина, защото в нашия район никой не ги ползва и ми трябваше две години, за да убедя мъжа ми да ми ги направи /не мога да ползвам дървообработващата машина/, но ще съкрати в пъти времето за свалянето на магазините. И, ако има нещо, което бих те посъветвала като полу-начинаещ пчелар /аз съм това/, това е да прочетеш всичко на Матеев, защото той трябва да е почнал около 2013 г. и повечето проблеми, до които съм стигала / с далеч по-бавни темпове от него/, той вече ги е коментирал, анализирал и намерил ефективно решение, що се отнася до създаване на работещ и печеливш бизнес.