Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Имам въпросния изпарител. Правил съм проба на група кошери с амитраз. Не е манна небесна. Събаря акара който е върху пчелите, другия остава. За да събориш повечето ти трябват поне 5 третирания, но това е мнооого амитраз и дори подмора се увеличава, а не ми се мисли как зимуват върху миризливите пити и в същите пити идва и пролетното пило. След 3 кратно третиране на групата с амитраз и месец след това при третиране с ОК падна солидно количество акар. В заключение: амитраза е много силен акарацид, но приложен с газов изпарител не е ефективен. Многократното му прилагане води до смъртност при пчелите както и завишените дози или неправилно приготвени разтвори. Остатъчните количества амитраз се изследват в Интертек в меда за продан и се откриват. От тук на сетне всеки си има глава на раменете.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Имам въпросния изпарител. Правил съм проба на група кошери с амитраз...... В заключение: амитраза е много силен акарацид, но приложен с газов изпарител не е ефективен.....
    Дааа, има повод за размисъл. Иначе - точно и конкретно, благодаря за което.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •