Не се отчитам дори и на жената, но това не ми пречи да си водя подробно първично счетоводство, какво харча за пчелите.
Не че искам да обиждам някой колега но от многото прочетени постове лично аз оставам с впечатление че повечето са на принципа - тази година съм похарчил 1000 лв. - изкарах 1 тон мед - продадох го на 5 лв. - значи съм спечелил 4 000 лв.... (цифрите са примерни)
След като повечето не знаят какво са вложили като разход в 1 кг мед т.е. колко им струва, наистина ми е интересно как решават че цената на която се изкупува е прекалено ниска, че са на загуба, как определят че цената трябва да е поне 7-8 лв. на едро за букета, а ако продават на дребно какво гледат другите на колко продават или са чули че цената е 10 лв. значи и те на на тази цена ще продават... Ако ще се изхранвате от пчеларството просто е задължително да сте наясно колко ви струва 1 кг мед или 1 майка, 1 отводка и т.н. а ако е просто хоби и за някой допълнителен лев то такива неща по принцип не трябва и да ви интересуват в това число дори и цена на едро....