Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 276 от 677 ПърваПърва ... 176226266274275276277278286326376 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,751 до 2,760 от общо 6768
    Е ти си го ударил съвсем мързеливата. Рискуваш майката.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Вчера обединх един кошер останал без майка с едно помощно семейство, но не се съобразих че момента не е много подходящ и не затворих майката в клетка. Може да я убият а съм останал само с 3 млади оплодени майки.
    Този номер го правих няколко пъти тази година и наблюдавах какво се случва.

Работничките на майката правят мини кълбо, колкото голям орех върху нея и така я пазят от евентуално нападение от другите. Кълбенцето е толкова стегнато, че не успявам да го разтуря, бутайки го с клечка. На следващият ден майката спокойно се разхожда и снася. Само в един случай кълбенцето стоя и на следващият ден, но майката също си е жива и здрава.

п.п. Става въпрос за обединяване на две помощни семейства, едното с майка, а другото осиротено!
    Този пост е редактиран от iliew; 04.08.2016 в 20:13. Причина: послепис

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Нали това написах и аз, че действах по инерция без да мисля и рискувам майката. Юни прирадох така 20-30 майки и сега като вадих меда видях, че всички са приети. От 41 кошера само 1 без майка (от 2015г.) не от придадените. Обаче в оплодните сандъци вече 6 майки изчезват, оплодят се работят 1 месец и изчезват (сигурно умират).

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ..майки изчезват, оплодят се работят 1 месец и изчезват (сигурно умират).
    При това положение има ли заложени маточници?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    При това положение има ли заложени маточници?
    Да или новоизлюпени майки.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Този номер го правих няколко пъти тази година и наблюдавах какво се случва.

Работничките на майката правят мини кълбо, колкото голям орех върху нея и така я пазят от евентуално нападение от другите. Кълбенцето е толкова стегнато, че не успявам да го разтуря, бутайки го с клечка. На следващият ден майката спокойно се разхожда и снася. Само в един случай кълбенцето стоя и на следващият ден, но майката също си е жива и здрава.

п.п. Става въпрос за обединяване на две помощни семейства, едното с майка, а другото осиротено!

Точно това го забелязах и аз ,колега! Определено си пазят майката от другите пчели.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Майката е приета, ще взема да пробвам с оса следващия път да видя дали приемат всичко

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Майките на Дони, вече на 3 години в момента имат по 10 рами с пило повече от младите ми майки. Мислех тази година да ги подменя, но те си работят перфектно а и пчелите нямат никакво намерение да ги сменят.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ако си производител на пило, това е супер. Дай инфо семействата с тия майки какъв доход са ти донесли, съпоставено със семействата с други майки, за целия период. Оттам сметни и рентабилността - какво си вложил и какво получил и дай инфо.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Не водя статистика за това няма как точно да кажа, но за 2015 дадоха над 10кг. повече добив . Стига да не е лоша годината веднага си връщаш инвестицията. Тази година вобще не мога да хвана края защото обединавах много и не стартираха при равни условия.
    Аз съм доволен, хубаво зимуват, лесно се работи с тях понеже работят цяла година на 2 корпуса.

Страница 276 от 677 ПърваПърва ... 176226266274275276277278286326376 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •