Ако не е тайна това търтеево млечице за какво ще го използваш?
Ако не е тайна това търтеево млечице за какво ще го използваш?
Може би за подхранване.
Търтеевото млечице не е познато в България като пчелен продукт. То е също много полезно като майчиното млечице. Искам ако мога да извадя малко за лични нужди защото закъснях тази година а догодина и да продавам от него.
Също восъчните основи с търтеев градеж (според мен) са по-добри за магазинни рамки за медени питки защото по-бързо се изграждат от работническите защото площа на стените е по-малка и човек когато яде медена питка ако съотношението между восък и мед в повече в полза на меда питката става по-вкусна
Ето информация за търтеевото млечице за който разбира руски:
http://paseka-lemeza.ru/statji/trutn..._i_primenenie/
Това,че не е рекламирано си е така,но е познато от мн отдавна.За търтиевото млечице научих още преди повече от 10години.Каза ми го една пчеларка на 75г.,а тя го е научила от вуйчо си също пчелар.....
Най елементарния начин за добиването на търтиево млечице е използването на СР през пролетта.Вместо СР в плодника можеш да поставиш магазина рамка...
Сега вече е малко късно...
Съхранява се във фризер.
Е значи си лягам на време.....И да ти дам инфо ти не обичаш на пишеш,а още по малко да четеш.......Иначе във форума,по темите си като търтовка.......
Ачка, аз съм пробвал март и с млади майки. Ако първата не е изградена с търтееви килийки, местя я в края на кошера и слагам друга с лентичка. Втората винаги е била с търтееви килийки. Просто тогава имат нужда от търтеи , гонят си баланса между търтеи и пчели.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))