Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 164

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А защо да са некачествени?
    Има само 2-3 рамки с пчели в сандъчетата, и се чудя дали са захранили добре маточника.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Има само 2-3 рамки с пчели в сандъчетата, и се чудя дали са захранили добре маточника.
    Три рамки=1 маточник, май месец 10 рамки=20-30 маточника. Защо да не е читава майката.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    След като се излюпи майката виж дали е останала храна в маточника. Ако има такава, дори и малко бъди спокоен. Това не означава, че майката ще ти е качествена. Има още куп критерии по които тя да е некачествена.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    https://www.youtube.com/watch?v=1eOgXQcPTjM
    Гледай след 20-та минута. Пчеларката стръсква от три рамки млади пчели в сандъчето, слага три пити, а отгоре слага подкапачна табла със 70 маточника.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Колеги! Вчера забелязах млада майка от самосмяна с проблеми с едно от задните крачета. Досега такива случаи ги отдавах на утвърждаване на майката при сериозна конкуренция от други майки. За съжаление това е поредния случай това лято. Започвам да се притеснявам.

И аз имах такъв случаи тази година саката маика с допро пило!При консултация с пчеловъд на когото имам доверие версията му бе че е заболяване и я смених с подарената ми "Матеевка"!!!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Димо Караангелов Виж публикацията
    И аз имах такъв случаи тази година саката маика с допро пило!При консултация с пчеловъд на когото имам доверие версията му бе че е заболяване и я смених с подарената ми "Матеевка"!!!
    Значи и аз имам същият случай тази година забелязах го само на една майка (роева) все едно е кривогъза ходи на една страна и дупето и трепка. Но пилото и е добро и изпреварва някой от сестрите си.
    Моля те да споделиш разбира се ако имаш възможност точно каква диагноза постави пчеловъда, не бих казал че съм притеснен по скоро любопитен (другите пчели са си нормални и нямат оплешивяване и почерняване) но знае ли човек какво може да му дойде на главата.

То диагноза нямаше като такава,просто коментирахме пък и нямаше къде да сложа маиката на Матеевв и съдбата и се реши!Тои пчеловъда влиза във форума ако желае да даде мнение!?Съжалявам не помогнах много!

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    При моя случай има сериозна предистория. Трета майка от този кошер ми се губи от есента насам. Бях решил да ги разформировам и да претопя питите. Сега ще изчакам още малко с младата майка. Подозирам за някаква болест, но не успях да издиря подобни симптоми.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    n_markov, миналата година пак си питал за такава подмяна на майките. Ето я тямата http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=3110 . Писал съм и отговор там.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •