Цитат Първоначално публикувано от changov Виж публикацията
Здравейте, имам намерение да отглеждам пчели в рамките на населено място, четох в темата за ограничения в броя на семействата, но мой съсед отглежда от години около 50 семейства също в населено място, така че ако може някой да поясни за тези ограничения; другото което искам да попитам - едните ми съседи не са особено съгласни с намерението ми, защото имат малко дете - имат ли основоние да предприемат действия срещу мен и на какви изисквания трябва да отговарям, за да бъда изряден (като изключим регистрацията в кметството и габаритното разстояние от 5/3 метра, с които вече се запознах) ? Благодаря предварително.
Част от моите пчели зимуваха в двор, където в съседство живеят хора с малки деца, които имат и басейни през лятото. Едните от тях в края на зимата помолиха да преместя пчелите от там, защото се притесняваха за децата и аз се съобразих с тях. Преди няколко години пак имахме пчели в него двор, но тогава без никой съсед да е казвал каквото и да било, единия от тях ги беше натровил и измряха всичките. В последствие човека беше казал тук таме и това стигна и до нас, и разбрахме кой е. Така че сега ако някой не е съгласен и се притеснява да има пчели наблизо до него, аз се съобразявам с хората.