Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ачка ако има открито пило с тия 75гр. съм сигорен на 100%,че ще го затриш
    Друмев Ачката ти го написа 4% разтвор тоест 4гр. на 100мл. или 40гр. на литър по упътване е 3,5%разтвор за накапване 1:1Захар- Вода
    За пулверизиране е друга доза а рецептата на Дони е с друг работен разтвор ОК е 35гр. но захар и вода е друго съотношение не е 1:1 Но съм чел че дори може за накапване до 4,5%разтвор или 45гр. на литър за накапване вече над тази доза при при съотношение захар вода 1:1 май започват нежелателни последици.(аз не съм пробвал но щом Ангел казва че се слага 4% значи е така).
    А захар се слага за PH, OK и Захарта май са синергисти тоест концентрацията на захарта повлиява на силата на действие на ОК.
    75гр. не са за литър работен разтвор не се бъркай и аз как го написах .....................

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Друмев Ачката ти го написа 4% разтвор тоест 4гр. на 100мл. или 40гр. на литър по упътване е 3,5%разтвор за накапване 1:1Захар- Вода
    За пулверизиране е друга доза а рецептата на Дони е с друг работен разтвор ОК е 35гр. но захар и вода е друго съотношение не е 1:1 Но съм чел че дори може за накапване до 4,5%разтвор или 45гр. на литър за накапване вече над тази доза при при съотношение захар вода 1:1 май започват нежелателни последици.(аз не съм пробвал но щом Ангел казва че се слага 4% значи е така).
    А захар се слага за PH, OK и Захарта май са синергисти тоест концентрацията на захарта повлиява на силата на действие на ОК.
    75гр. не са за литър работен разтвор не се бъркай и аз как го написах .....................

Мерси Жорка

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •