Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 49 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 484
    VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Какво е значението на роднинската връзка? Определено при пчелите(майките) няма роднинство.
    Изхождах от логиката при самосмяна не се бият майка и дъщеря тук е друго ама може би е + .
    Само предположение бе ми интересно мнението на други.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Изхождах от логиката при самосмяна не се бият майка и дъщеря тук е друго ама може би е + .
    Само предположение бе ми интересно мнението на други.
    Не им дават да се сбият, не че не искат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Не им дават да се сбият, не че не искат.
    Може не знам.
    Но някъде бях че че при обединение на 2 семейства се вдига температурата с няколко градуса за няколко дена когато са семейства на майка и дъщеря пак се вдига но с по малко градуси за по кратко време предполага се че основат е стреса от обединението.
    Но нямам идея дали е така.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от siko13 Виж публикацията
    Събота и неделя и аз направих 4 отводки, сложих им достатъчно храна по 3-4 пити/рамки/ на отводка, та въпроса ми е храненето задължително ли е?
    Аз направих това преди седмица, между 20-ти и 23-ти юли - 30 нови отводки, сега храня всичките 80 кошера и чакам да видя какво ще стане - ще се появят ли оплодени майки? Прочетох дотук написаното в темата по въпроса. Питането ми е - където оплодена майка не се получи, мога ли да направя нещо с такава отводка /напр. да придам майка, ако има откъде да я взема/ или да я обединявам с някой кошер?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз направих това преди седмица, между 20-ти и 23-ти юли - 30 нови отводки, сега храня всичките 80 кошера и чакам да видя какво ще стане - ще се появят ли оплодени майки? Прочетох дотук написаното в темата по въпроса. Питането ми е - където оплодена майка не се получи, мога ли да направя нещо с такава отводка /напр. да придам майка, ако има откъде да я взема/ или да я обединявам с някой кошер?
    Може само да намериш оплодена

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    След три -четири дни при твоята ситуация запитай Матеев .

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Какво ще знам след три-четири дни? Ще са минали максимум 10 дни от създаване на отводката. Или казваш направо да отивам за оплодени майки, без да чакам дали ще се излюпят свищеви?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Какво ще знам след три-четири дни? Ще са минали максимум 10 дни от създаване на отводката. Или казваш направо да отивам за оплодени майки, без да чакам дали ще се излюпят свищеви?
    Точно . Запитай Матеев .

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Е,неможах да дочакам мама да яхне новата рамка....и подрязах съседната.Всъщност майката си беше на съседната-демек,тук са последните снесени яйца.Лекичко отстраних майката от рамката и я изведох във отводка с 1 рамка пило(открито) и 1 маломедна+ пчелите от 3 рамки.На 4.08 ще унищожа вс. маточници по другите рамки,а на 8.08 ще правя отводки със заложените маточници.Утре смятам да изкарам още няколко майки във отводки и да оставя да си произведат свищеви..
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Снимки0512.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Ще го бъде .
    А , аз чакам Друмев да сподели какво направи .

Страница 26 от 49 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 362 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 362 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •