Може не знам.
Но някъде бях че че при обединение на 2 семейства се вдига температурата с няколко градуса за няколко дена когато са семейства на майка и дъщеря пак се вдига но с по малко градуси за по кратко време предполага се че основат е стреса от обединението.
Но нямам идея дали е така.
Аз направих това преди седмица, между 20-ти и 23-ти юли - 30 нови отводки, сега храня всичките 80 кошера и чакам да видя какво ще стане - ще се появят ли оплодени майки? Прочетох дотук написаното в темата по въпроса. Питането ми е - където оплодена майка не се получи, мога ли да направя нещо с такава отводка /напр. да придам майка, ако има откъде да я взема/ или да я обединявам с някой кошер?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Какво ще знам след три-четири дни? Ще са минали максимум 10 дни от създаване на отводката. Или казваш направо да отивам за оплодени майки, без да чакам дали ще се излюпят свищеви?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Е,неможах да дочакам мама да яхне новата рамка....и подрязах съседната.Всъщност майката си беше на съседната-демек,тук са последните снесени яйца.Лекичко отстраних майката от рамката и я изведох във отводка с 1 рамка пило(открито) и 1 маломедна+ пчелите от 3 рамки.На 4.08 ще унищожа вс. маточници по другите рамки,а на 8.08 ще правя отводки със заложените маточници.Утре смятам да изкарам още няколко майки във отводки и да оставя да си произведат свищеви..
Ще го бъде .
А , аз чакам Друмев да сподели какво направи .
В момента има 362 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 362 гост (и))