Какво ще знам след три-четири дни? Ще са минали максимум 10 дни от създаване на отводката. Или казваш направо да отивам за оплодени майки, без да чакам дали ще се излюпят свищеви?
Какво ще знам след три-четири дни? Ще са минали максимум 10 дни от създаване на отводката. Или казваш направо да отивам за оплодени майки, без да чакам дали ще се излюпят свищеви?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Е,неможах да дочакам мама да яхне новата рамка....и подрязах съседната.Всъщност майката си беше на съседната-демек,тук са последните снесени яйца.Лекичко отстраних майката от рамката и я изведох във отводка с 1 рамка пило(открито) и 1 маломедна+ пчелите от 3 рамки.На 4.08 ще унищожа вс. маточници по другите рамки,а на 8.08 ще правя отводки със заложените маточници.Утре смятам да изкарам още няколко майки във отводки и да оставя да си произведат свищеви..
Ще го бъде .
А , аз чакам Друмев да сподели какво направи .
Подхранването продължава до запечатване на маточниците.По принцип подхранвам със захарен сироп+търтиево млечице.В случая подхранвам медовик,който отглежда маточници ,но със меден сироп+търтиево млечице.
Здравейте
На 2-ри Август направих една отводка с 3 пити пилило и 2 с мед/прашец и една основа за градене още не съм проверил дали са приели придадената оплодена майка..., мисля утере сутрин да отворя и да погледна дали е всичко наред....подхранил съм със сироп но не го вземат, поне до вчера.
На 3-ти Август направих и втората отводка...,така стана защото установих доста запечатен мед в магазините, и не исках да го оставя и да подхранвам след това. Самите отводки са доста смирени, няма нападения при тях но не хапват ит сиропа.
На 2 от кошерите един до друг пчелите 2 дена не се беха смирили, има нещо като кражба ... една шепа избити пчели пред прелките им, съответно доста пчели насъбрани пред вече притвореният отвор на прелката и висеща брада от пчели, наоколо по ивиците на самия кошер чернилка от пчели...
Нямам много место за разместване...
Сиропът се взима-сваля предимно от летящи пчели.Отводките ти имат ли си летящи?.........
Най-вероятно притеснението е свързано с това, дали ще оцелеят зимата
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))