Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    А ще може ли токовете от това статично електричество, да ми зареждат акумулатора на електропастира. Ей-така като страничен ефект, то акарите са си акари.
    Няма да мъкнаш акумулатори и да ги зареждаш в облачно време, няма да чистиш фотоволтаичния панел, лятото от прах, а зимата от сняг.
    Вместо това: Легнеш си на пчелина, гледаш как се зарежда акумулатора, та му плющят ушите, т.е. клетките и се кефиш.

То, не че имам електропастир, но някой ден може и да си купя.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    А ще може ли токовете от това статично електричество, да ми зареждат акумулатора на електропастира. Ей-така като страничен ефект, то акарите са си акари.
    Няма да мъкнаш акумулатори и да ги зареждаш в облачно време, няма да чистиш фотоволтаичния панел, лятото от прах, а зимата от сняг.
    Вместо това: Легнеш си на пчелина, гледаш как се зарежда акумулатора, та му плющят ушите, т.е. клетките и се кефиш.

То, не че имам електропастир, но някой ден може и да си купя.
    Ако въпросът ти е към мен-прочети още веднъж пост 239....

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Не беше въпрос, а шега.
    За статичното електричество: Виждал съм дъга м-у ръката ми и металната дръжка на метална врата. Разбира се усетих и убождането.
    Това вече не е шега, а истина. Дори ми се е случвало няколко пъти, така че няма грешка - получава се дъга.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Продължавай в същия дух, колега! И на мен вчера, в 18ч ми налетя едно рояче на три рамки, днес установих, аз се чудя и мая мойте как да ги озаптя, че са полудели, и искат да хващат гората, ама пуста и му лакомия...и ми се увеличи стопанството само с 2,5%.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Здравейте дайте си мнението как да заложа капаните.Имам 3 стари кошера със твърдо дъно ДБ-10,махнал съм им дъното изцяло хакнал съм вътре стари рамки 2-3 на бройки има и малко мед по тях.Въпроса ми е на каква височина да ги сложа,дали да не сложа дъното или така е добре,Тръвните по-добра работа ли вършат,трябва ли да ги напръскам със про-рой примерно или нещо друго да сложа в капаните.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Сложи дъната на кошерите .
    Височината на залагане не е от значение .
    За другото си прав на 50% .

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Бележи майките с такъв цвят дето го няма за годините.Кремаво на зелено сини точки.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Бележи майките с такъв цвят дето го няма за годините.Кремаво на зелено сини точки.
    Ти си уникум бе човек! Сиромах човек - жив дявол! Направил си майката на калинка. И внимавай с това голямо боядисване, че аз вчера утепах една майка и то само с един маркер.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Има клипове учи се.

Потребител
    Регистриран
    20.03.2016
    Радо миналата година заложих преносното сандъче с три рамки ,две изградени и една с малко мед .Върху рамките няколко стръка маточина .Сандъчето го сложих на три метра височина на около 200м от пчелина .Като си отидох след седмица ,няма да ти говоря за каква мъха става дума .Освен това бяха изградили и в сандъка далаци .Та капана ми излезе ефекасен .За мен /така си мисля/грешката ,че трябваше да сложа в сандъчето не изградени основи ,но от колегите можем да очакваме съвет .

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •