Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6774

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Слабичко 17 кошера 8 тенекии мед днес, има още малко мед в 2рия магазин и плодниците, но него ще го вадя към 15ти август когато ще ги зазимявам с 20 кг. мед и горницата го вадя. Утре и други ден ще извъртя и останалите, но като гледам 25-30кг. ще е средния добив на половина на миналата година.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Спокойно , има за теб и за тях .
    Никой не помни 2014 как беше ?
    Вярно , фокусът е винаги пред нас .

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    8 тенекета от 17 сем. е към 10-12 от сем. Ако наистина имаш още МАЛКО не виждам как ще стигнеш 25-30кг от сем.
    И при мен е много слабо. С почти двойно повече семейства едва ли ще достигна миналогодишния добив от слънчоглед, а за годишния добив не ми се помисля въобще. ТРАГЕДИЯ.
    2014 беше тежка ама на края наваксахме. Спрямо сега е като децка игра.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    8 тенекета от 17 сем. е към 10-12 от сем. Ако наистина имаш още МАЛКО не виждам как ще стигнеш 25-30кг от сем.
    И при мен е много слабо. С почти двойно повече семейства едва ли ще достигна миналогодишния добив от слънчоглед, а за годишния добив не ми се помисля въобще. ТРАГЕДИЯ.
    2014 беше тежка ама на края наваксахме. Спрямо сега е като децка игра.
    8 рапица, 2 ливада, сега 12 и още около 5 са останали, за това 25 - 30 среден за годината.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен 2014г. беше ТРАГЕДИЯ главно заради акара. Сега опаразитеността е в нормални граници.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Такава хубава година а вие мед не може да изкарате. Днес връщах магазини а в събота трябва да вадя още 40 корпуса, почна вече да ми писва, че и помощници няма тази година. Накрая заради меда, няма да мога да направя отводки :-):-):-) втора година се каня и пак може да не успея.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Такава хубава година а вие мед не може да изкарате. Днес връщах магазини а в събота трябва да вадя още 40 корпуса, почна вече да ми писва, че и помощници няма тази година. Накрая заради меда, няма да мога да направя отводки :-):-):-) втора година се каня и пак може да не успея.
    Много си далеч иначе можеше да правим бартер мед за отводки а и ти боравиш с много сериозни бройки.Жалко.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Много си далеч иначе можеше да правим бартер мед за отводки а и ти боравиш с много сериозни бройки.Жалко.
    Че ти си на половин ден път, какво му е далечното. Проблема е времето, все не ми стига. Видим ли се, ти ще почерпиш по едно, но другото е от мен, че имам да те черпя. Такава информация даде, че сигурно ще изкарам едни 100 лв отгоре на семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    8 рапица, 2 ливада, сега 12 и още около 5 са останали, за това 25 - 30 среден за годината.
    Не съм разбрал, че смяташ среден за ГОДИНА, мислех че за слънчогледа.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Слабичко 17 кошера 8 тенекии мед днес, има още малко мед в 2рия магазин и плодниците, но него ще го вадя към 15ти август когато ще ги зазимявам с 20 кг. мед и горницата го вадя. Утре и други ден ще извъртя и останалите, но като гледам 25-30кг. ще е средния добив на половина на миналата година.

Колега, ние в Троянския балкан при добив 25-30 кг от кошер си мислим, че сме хванали Господ за... Какво да се прави, нямаме рапица, когато цъфти акацията е студ или вали. Разчитаме на липа и билки. Нямаме и слънчоглед. И слава Богу... Както някой мъдър човек беше казал - човек е щастлив, когато е доволен на това, което притежава.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 19 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 19 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •