По това време пчелите почват да "рендосват" и активно носят клей.
П.с. Това във връзка с движението напред-назад.
По това време пчелите почват да "рендосват" и активно носят клей.
П.с. Това във връзка с движението напред-назад.
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Не знам дали сте виждали знаме, което дълго време е стояло на пилона. Получава се същия ефект - първо се къса предния шев, после започва да се ръфа, и след 2-3 месеца от знамето е останало само половината. Имах такъв пилон с Българското знаме, и няколко пъти го подменях, и накрая се отказах.
Та според мене е нормално старите пчели да имат силно оръфани криле. Може би това е и една от причините да умират - по-малката площ на крилете ги карат да ги размахват все по-интензивно и по-интензивно, а това ги прокъсва все повече и повече. И един прекрасен ден просто нямат сили да се върнат в кошера. И умират не от старост, а от глад или студ някъде по полето.
Да, разбирам - благодаря за хубавия пример
Аз мисля, че това прокъсване на крилете се дължи на някакви микротурбуленции по техните ръбове. Нещо подобно се получава и с витлата на корабите, с витлата на витловите самолети, с перките на турбините и т.н. Дори и да са направени от здрав метал, въпрос на време е да се проядат по ръбовете и да се повредят.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A...86%D0%B8%D1%8F
Та според мене продължителноста на живота на една стара (летяща) пчела зависи не от броя на дните, през които живее, а от количеството на навъртяните километри, които амортизират (повреждат) нейните крила. Всеки знае, че при силна паша летящите пчели живеят по-малко ....
Ако пчелата има паша от бодил,крилата отиват на кино мн бързо,особено ако духа вятър.
Интересно
Не знам дали от бодила им отиват крилата,те не са пилоти от вчера че да немогат да се пазят от бодила.Просто както казва Матеев всяко нещо си има срок на годност.
Нали имаш доста бодил.Отдели половин час и се позагледай.....и вчерашни пчели го посещават и навират...
В събота ще ходя на пчелина и ще си направя труда да се позагледам.Може и да си прав.
Далеч съм от мисълта,че бодила е единствената причина.......
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))