Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
Също нищо лично– Значи....и, разбирам нещата в твоя пост така: Ти,добрият роден гений като двигател на прогреса виждаш в моя милост ЗЪЛ ГЕНИЙ който връща пчеларския прогрес с десетки години?.....[/COLOR]
Грешно тълкуваш текста на моя постинг. Обяснявам по-подробно, за да не стане грешка. Добрите гении са всички учени, които са придвижили прогреса на човечеството толкова много за толкова кратко време (100-200 години). Под зли гении разбирам тези учени, които измислят различните видове оръжия и бомби, както и хората, предизвикали местни или световни войни. С такива е пълна цялата човешка история, такива ги има и днес (запознай се със съвременните войни по света и с тероризма).

В частност за форума - злите са тези, които умишлено предизвикват конфликти и които рано или късно стигат до БАН, а добрите са тези, които се борят с тях, както и тези, които безкористно споделят пчеларски опит и знания в помощ на другите пчелари. Конкретни имена на хора не цитирам - нека всеки да се самоопредели към коя група спада. Ако ти се самоопределяш към лошите, това е твое мнение, а не мое.

Ще ти кажа каква е моята ценностна система по отношение на пишешите във форума:
1. Безкрайно съм благодарен на модераторите, че поддържат ред и порядък във форума.
2. Безкрайно съм благодарен и на всички, които споделят знания и опит ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ (без да е имало зададен въпрос).
3. Много съм благодарен и на всички, които отговарят на въпросите на начинаещите.
4. Дразня се от спама, особенно когато е във важни теми, но считам, че понякога е допустим с цел доизясняване на различни аспекти. След това модераторите могат да трият или да преподреждат (да създават нови теми от спама, в които той вече няма да е спам).
5. Непримирим съм към хората, които имат склонност да създават конфликти. С такива хора се опитвам да се разбера в ЛС и до временен БАН се стига само ако откажат да се съобразят с предупреждението. Дори и BAN-а да стане постоянен, оставям вратичка за регистриране на нов акаунт (не забранявам IP-та) с цел човека да има шанс да си изгради нова самоличност във форума, но този път по-добра от предишната.
6. Жесток съм към хората, които си позволяват да обиждат други хора, дори и когато това е в завоалирана форма. Тука съм склонен да раздавам BAN-ове без предупреждение, а при особенно тежки случаи - тотално изхвърляне от форума, заедно със забраната и на всички IP адреси. Досега е имало само 3 такива случая.