Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ще се оправим, когато закараме 1000 живи кошера пред МЗХ. Преди това обаче трябва да узреем ......... Проблемът е, че Българския пчелар трудно узрява. Може би ни трябват още 500 години тъпчене и гаврене с нас ......

Иначе нали знаете - бебето докато не ревне, никой не се сеща да го нахрани (да му обърне внимание) .......
    Абе то и аз все рева...на жената, че съм опънал жилата....Ама тя вика- Яж си меда, и не ме занимавай с глупости....
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цената бавничко пълзи на горе. МЕД НЯМА. И изкупвачите и ние останахме да разчитаме на слънчогледа и сега борбата за количества ще е по-сериозна. За сега доста колеги задържат нещата и не продават, а и изкупвачите задържат нещата и не купуват. Нещо ще се случва в края на август и всички говорят, че тогава ще се разрази сериозната търговия. Факт е обаче повишение на цената от 3,80 до 4,40 и подозирам, че с лекота ще достигнем нива над 5,20 лв.

Имам инфо за внос от Китай на някакво количество което по изследвания било ОК но на вкус на нищо не блъскало. Сега му се търси подобрител. Решили са да го месят с кориандър и / или липа. Лошото е ако след смесването този продукт се представи като БЪЛГАРСКИ МЕД ето тук идва момента за натиск върху министерството за затягане на контрола. Има и още неща, които можем да поискаме и да представим пред министерството. Мога да ги представя в синтезиран вид ако някой лидер на пч. организация има желание да поведе този процес.

Автор
    Регистриран
    30.08.2011
    Колеги какъв тонаж произвеждате мед та го продавате под цената на твърдата храна?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Цената бавничко пълзи на горе. МЕД НЯМА. И изкупвачите и ние останахме да разчитаме на слънчогледа и сега борбата за количества ще е по-сериозна. За сега доста колеги задържат нещата и не продават, а и изкупвачите задържат нещата и не купуват. Нещо ще се случва в края на август и всички говорят, че тогава ще се разрази сериозната търговия. Факт е обаче повишение на цената от 3,80 до 4,40 и подозирам, че с лекота ще достигнем нива над 5,20 лв.

Имам инфо за внос от Китай на някакво количество което по изследвания било ОК но на вкус на нищо не блъскало. Сега му се търси подобрител. Решили са да го месят с кориандър и / или липа. Лошото е ако след смесването този продукт се представи като БЪЛГАРСКИ МЕД ето тук идва момента за натиск върху министерството за затягане на контрола. Има и още неща, които можем да поискаме и да представим пред министерството. Мога да ги представя в синтезиран вид ако някой лидер на пч. организация има желание да поведе този процес.
    Приятел, тия фирми дето “месят“, внасят, изнасят..... си внасят вноската в министерството и/или партията. Кой мислиш финансира партиите.
    П.П. Да видим кой “лидер“ ще поведе тоза процес......

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    bloggif_57952d86c0ef4.jpeg

Хубаво се вгледайте в цените на бурканчетата.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Не ги виждам, дребнеят ми!
    Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 25.07.2016 в 16:05.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Проблемен мед тази година няма. Проблем имат прекупвачите, но може и да греша?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Цената продължава да расте. Все още не търся на кого да продавам защото още вадя, но чувам , че 4,60 вече се предлага. От сигурен човек знам за предложение 5,50 за букет за количество над 10 тона. Фирмата която е предложила цената се слави с лъжите си и не вярвам да плати такава цена, но знае ли човек.
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Проблемен мед тази година няма. Проблем имат прекупвачите, но може и да греша?
    Още миналата година казах, че мед няма да има и цената ще ХВРЪКНЕ. Прекупвачите още се чудят какво да правят, но колкото повече чакат толкова повече грешат. Увеличава се търсенето на дребно и при тези малки количества и каквото има ще се изкупи. Търговците се боят да вдигнат цената и от друго нещо, но нали Матеев каза да не говорим за това във форума, та ще оставя на вас да се сещате. Съжалявам защо не си оставих меда от миналата година за тази. Дойде ми на ума, че се прекарах, но меда ми вече "летеше" за склада на Апитрейд.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Някъде четох,по сайтове ли.....къде ли, не помня. Казват на пчелар, защо си продава меда евтино (или нещо от сорта). Отговора беше- ела да ти дам 1000 буркана (измити и с нови капачки) на 6лв. и ми ги плати веднага, пък ти си го продавай на дребно, на едро....както искаш и по колкото искаш........
    П.П. Ще видя тая година другите ми “приятели“ какво ще уговорят да се коалираме за продажбите.....или ще стане като лани.....всеки ще гледа да врътне неговата стока, па на колегата......у гъза......

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията

това евро ли е че малко ми се вижда 3,4,5лв

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •