Цената бавничко пълзи на горе. МЕД НЯМА. И изкупвачите и ние останахме да разчитаме на слънчогледа и сега борбата за количества ще е по-сериозна. За сега доста колеги задържат нещата и не продават, а и изкупвачите задържат нещата и не купуват. Нещо ще се случва в края на август и всички говорят, че тогава ще се разрази сериозната търговия. Факт е обаче повишение на цената от 3,80 до 4,40 и подозирам, че с лекота ще достигнем нива над 5,20 лв.
Имам инфо за внос от Китай на някакво количество което по изследвания било ОК но на вкус на нищо не блъскало. Сега му се търси подобрител. Решили са да го месят с кориандър и / или липа. Лошото е ако след смесването този продукт се представи като БЪЛГАРСКИ МЕД ето тук идва момента за натиск върху министерството за затягане на контрола. Има и още неща, които можем да поискаме и да представим пред министерството. Мога да ги представя в синтезиран вид ако някой лидер на пч. организация има желание да поведе този процес.
Колеги какъв тонаж произвеждате мед та го продавате под цената на твърдата храна?
bloggif_57952d86c0ef4.jpeg
Хубаво се вгледайте в цените на бурканчетата.
Проблемен мед тази година няма. Проблем имат прекупвачите, но може и да греша?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Още миналата година казах, че мед няма да има и цената ще ХВРЪКНЕ. Прекупвачите още се чудят какво да правят, но колкото повече чакат толкова повече грешат. Увеличава се търсенето на дребно и при тези малки количества и каквото има ще се изкупи. Търговците се боят да вдигнат цената и от друго нещо, но нали Матеев каза да не говорим за това във форума, та ще оставя на вас да се сещате. Съжалявам защо не си оставих меда от миналата година за тази. Дойде ми на ума, че се прекарах, но меда ми вече "летеше" за склада на Апитрейд.![]()
Някъде четох,по сайтове ли.....къде ли, не помня. Казват на пчелар, защо си продава меда евтино (или нещо от сорта). Отговора беше- ела да ти дам 1000 буркана (измити и с нови капачки) на 6лв. и ми ги плати веднага, пък ти си го продавай на дребно, на едро....както искаш и по колкото искаш........
П.П. Ще видя тая година другите ми “приятели“ какво ще уговорят да се коалираме за продажбите.....или ще стане като лани.....всеки ще гледа да врътне неговата стока, па на колегата......у гъза......![]()
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))