Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ни са мотай,ами пишиш и не само упътването за работа,пиене и др.,но напиши и цената на това чудо..Като Я гледам ще ми пасне,даже и в банята.Пиши.пиши.....

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2016
    Упътването, което съм писал е на pdf и няма как да го кача в момента. Пиша от телефона. Трябва да го преконвертирам в gpg. А за да съм още по-гаден ще анонсирам, че котела е подготвен и за варене на домашна бира.
    ПП
    Ако някой се ангажира, мога да изпратя упътването на имейл и той да го преконвертирам.
    А иначе е точно за банята, ако вкараш миризмите в комина, а аз съм го подготвил за терасата......

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ни са мотай,ами пишиш и не само упътването за работа,пиене и др.,но напиши и цената на това чудо..Като Я гледам ще ми пасне,даже и в банята.Пиши.пиши.....
    Aчо, пил съм крушова от колона, все едно пиеш водка, да не кажа спирт.
    0899946746 Поздрави, Емо.

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2016
    Майстора, на тая крушовица "ин ги" е бил лабав. Ако искаш да пазиш ароматите не гониш градус...
    А освен това ароматите са в опашката, демек трябва да знаеш кога да отсечеш...
    А още един пирон в ковчега на мнението ти е че показаната колона има джин кошница.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Outcast Виж публикацията
    Майстора, на тая крушовица "ин ги" е бил лабав. Ако искаш да пазиш ароматите не гониш градус...
    А освен това ароматите са в опашката, демек трябва да знаеш кога да отсечеш...
    А още един пирон в ковчега на мнението ти е че показаната колона има джин кошница.
    На “ин ги е бил“ говорат у врачанско.... Нема общо с ракиджоса, ама прави впечатление.

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2016
    Темата за ароматите е дълга.
    Те се губят над 85алк° (по спомен). Дали да се гони по-чист продукт или по-ароматен, но с по-голям процент метил е субективен избор. Аз предпочитам да пия чист метилов алкохол, овкусен през джин кошницата.
    Йосифов, не се шашкай. Тъп пчелар няма, така че и управлението на показаната апаратура няма да ви затрудни. ( Ако вече четеш упътването)

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Кога се губи метила? В началото или накрая?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Outcast Виж публикацията
    Темата за ароматите е дълга.
    Те се губят над 85алк° (по спомен). Дали да се гони по-чист продукт или по-ароматен, но с по-голям процент метил е субективен избор. Аз предпочитам да пия чист метилов алкохол, овкусен през джин кошницата.....
    А де....., метилов не ще да си пил, още по-малко чист, иначе не ти, а други щяха да пишат за това. Метиловия си върви тандем с етиловия отначало докрай, толкова, колкото е в пращината, и преварка не помага. Има си допустима доза и обикновено ракията е в норма. Виж, ароматите са друга работа и пряко зависят от начина на дестилация.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Наблюдател
    Регистриран
    12.06.2016
    Колега, argo
    Написал си голяма глупост.
    Метила, етила, маслата, пропанолите и водата имат различна температура на кипене, което позволява разделянето им.
    Да. Не съвсем пълно, но се стига с подобни апаратури до 0.2℅ метил в отделения етилов спирт.
    И това става за сметка на поддържането на конкретната температура на кипене и многократната микродестилация, която в такива апарати се УПРАВЛЯВА.
    Дробенето на отделните фракции е БАВЕН процес, който изисква апаратура с фино управление на подгряването и водата в дефлегматора и по тая причина в аламбиците не става.
    И за това добития в аламбик "етилов" спирт, ТРЯБВА да отлежава, за да се изпрят вредните метил, масла, и пропанолите.
    Не се обиждай.

ПП
    За любителите на аромата на пращинярката има тарелчести колони, ама не знам като им видят цената, дали няма да им се отпие.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Така е Бат Венци. Аз съм един от тия люде. Опитвал съм ти и 5 и 7 годишната. Че и от другата...
    Ама отде у мен такива нерви да търпя? Наздраве!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •