Ни са мотай,ами пишиш и не само упътването за работа,пиене и др.,но напиши и цената на това чудо..Като Я гледам ще ми пасне,даже и в банята.Пиши.пиши.....
Ни са мотай,ами пишиш и не само упътването за работа,пиене и др.,но напиши и цената на това чудо..Като Я гледам ще ми пасне,даже и в банята.Пиши.пиши.....
Упътването, което съм писал е на pdf и няма как да го кача в момента. Пиша от телефона. Трябва да го преконвертирам в gpg. А за да съм още по-гаден ще анонсирам, че котела е подготвен и за варене на домашна бира.
ПП
Ако някой се ангажира, мога да изпратя упътването на имейл и той да го преконвертирам.
А иначе е точно за банята, ако вкараш миризмите в комина, а аз съм го подготвил за терасата......
Майстора, на тая крушовица "ин ги" е бил лабав. Ако искаш да пазиш ароматите не гониш градус...
А освен това ароматите са в опашката, демек трябва да знаеш кога да отсечеш...
А още един пирон в ковчега на мнението ти е че показаната колона има джин кошница.
Темата за ароматите е дълга.
Те се губят над 85алк° (по спомен). Дали да се гони по-чист продукт или по-ароматен, но с по-голям процент метил е субективен избор. Аз предпочитам да пия чист метилов алкохол, овкусен през джин кошницата.
Йосифов, не се шашкай. Тъп пчелар няма, така че и управлението на показаната апаратура няма да ви затрудни. ( Ако вече четеш упътването)
Кога се губи метила? В началото или накрая?
А де....., метилов не ще да си пил, още по-малко чист, иначе не ти, а други щяха да пишат за това. Метиловия си върви тандем с етиловия отначало докрай, толкова, колкото е в пращината, и преварка не помага. Има си допустима доза и обикновено ракията е в норма. Виж, ароматите са друга работа и пряко зависят от начина на дестилация.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Колега, argo
Написал си голяма глупост.
Метила, етила, маслата, пропанолите и водата имат различна температура на кипене, което позволява разделянето им.
Да. Не съвсем пълно, но се стига с подобни апаратури до 0.2℅ метил в отделения етилов спирт.
И това става за сметка на поддържането на конкретната температура на кипене и многократната микродестилация, която в такива апарати се УПРАВЛЯВА.
Дробенето на отделните фракции е БАВЕН процес, който изисква апаратура с фино управление на подгряването и водата в дефлегматора и по тая причина в аламбиците не става.
И за това добития в аламбик "етилов" спирт, ТРЯБВА да отлежава, за да се изпрят вредните метил, масла, и пропанолите.
Не се обиждай.
ПП
За любителите на аромата на пращинярката има тарелчести колони, ама не знам като им видят цената, дали няма да им се отпие.
Така е Бат Венци. Аз съм един от тия люде. Опитвал съм ти и 5 и 7 годишната. Че и от другата...
Ама отде у мен такива нерви да търпя? Наздраве!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))