Много колеги пишат че. си заземяват кошерите. Бихте ли обяснили по-подробно как го правите, че никога не съм го правил и да се науча и аз. Благодаря предварително.
Много колеги пишат че. си заземяват кошерите. Бихте ли обяснили по-подробно как го правите, че никога не съм го правил и да се науча и аз. Благодаря предварително.
Юрий аз практикувам така.По време на последният есенен преглед стеснявам гнездото на толкова пити колкото покриват пчелите.Под капака на кошера поставям възглавници със затоплящ материал за да не изстива от горната страна семейството.Вдигам дъната,стеснявам отворите на прелката и поставям мишите предпазители.Ако няма достатъчно мед добавям пълни пити на мястото на празни или недостатъчно пълни с мед.
Tarty , аз го правя с алуминиев профил от ,,АЛКОМЕД ,, Шумен .
Колеги сърдечно благодаря за инфото, ще взема да опитам и аз.![]()
Не знам ,но досега не съм чувал по нашият край кошер да е ударен от мълния.
https://www.youtube.com/watch?v=JCg18cJV3Fg
Юрий имаше в предвид нещо от този род . Аз също не съм чувал мълния да удари кошер , но знае ли човек .
Бат Петьо, тук малко поизмести фокуса! И както се казва- пусна въдицата. Аз обаче се хванах- благодаря! Като противороева мярка разбрах как работи. Но като противоакарна на схванах?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Бат Тянко , никаква въдица не съм пускал . Това е зазЕмяването , за което се писа в темата .
Юрката вероятно се бъзика със заземяването? Сиреч с подготовката за зимуване?Но то тоя клип разбирам, че това е реален, според клипа метод. За борба с акарите и роенето?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))