Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 185 от 186 ПърваПърва ... 85135175183184185186 ПоследнаПоследна
Резултати от 1,841 до 1,850 от общо 1859
    Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Дай някаква информация на този Видински пчелар, да обменим малко опит и информация.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Колега, с моите най-големи уважения към теб. Кошера Варе, въпреки някой сходства е доста различен от Японския. Навремето умувах дали да направя Варе или ЯК и внимателно разглеждайки същността на двете системи стигнах до заключението, че ЯК е по-близък до естествените условия на пчелите. Варе е пипнал някои неща, за по-голямо удобство на пчеларя. Чел съм книгата му три пъти има доста полезни неща в нея.
    Нямам задълбочени познания и по двата вида, само бегла представа, но човека има във момента стотици кошери и смятал всичко да махне и да продължи със модела Варе, да прави професионално пчеларство със тях. Така, че може да си в правилната посока, а ние в грешната.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Дай някаква информация на този Видински пчелар, да обменим малко опит и информация.
    Написах виден, в смисъл известен. Човека предполагам, когато е готов ще започне да изнася лекции.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Нямам задълбочени познания и по двата вида, само бегла представа, но човека има във момента стотици кошери и смятал всичко да махне и да продължи със модела Варе, да прави професионално пчеларство със тях. Така, че може да си в правилната посока, а ние в грешната.
    Радвам се да го чуя, че някой е решил да се занимава с този вид малоконтактно пчеларство, и че е решил да инвестира в това. Би ми било интересно да се запозная с този човек. Наскоро в пчеларското приложение beehive разговарях с италианец , който работеше с Варе и се интересуваше от ЯК, сподели че е реализирал доста прилични добиви. Аз съм с ЯК, защото съм в район с бедна паша и няма как да реализирам по-сериозни добиви без да уловя капацитета на ранната паша. Варе е по-подходящ за райони с по-силна паша. При него не ми харесва, че ориентацията на питите е фиксирана, и че са прекъснати от топбарове по вертикалата. Пчелите ориентират питите си в съответствие с много фактори, а при Варе не могат да се съобразят с тях.

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Пламен Христов на лексциите си е споменавал за българин, който живее във Франция и пчеларства само с Варета, защото така можел да гледа 500 бр. и да изхранва семейстовто си, а със 100 ДБ нямало как да стане това. Ако някой има коордианти на този човек, нека сподели. Може да ни е от голяма помощ.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Да попитам Василевса какво мисли за корпусен кошер, но с размери 40 на 40 см.
    По ъглите са сложени летвички за да наподобят хралупа.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tihmr Виж публикацията
    Да попитам Василевса какво мисли за корпусен кошер, но с размери 40 на 40 см.
    По ъглите са сложени летвички за да наподобят хралупа.
    Мисля, че обема напречния следва да го съобразиш с пашата си, но не бива да е по-голям от 30 на 30 см.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Мисля, че обема напречния следва да го съобразиш с пашата си, но не бива да е по-голям от 30 на 30 см.
    То какво да го съобразявам, миналата година го сглобих и го налетях на гол рой август, сега е на три корпуса и още е със старата майка от 2014. Отдолу е с мрежесто дъно една трета. Много добре се развива , но сигурно щото не го бутам за нищо, рамките му не стават за другите ми кошери. Интересно ми е колко акар ще падне при третирането!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А дали е имало човек, който да е съобразявал, да съобразява и ще съобразява обема спрямо пашата?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    А дали е имало човек, който да е съобразявал, да съобразява и ще съобразява обема спрямо пашата?
    Аз го съобразявам например, като напречния със пашата в района, а този по вертикалата и със силата на семействата.

Страница 185 от 186 ПърваПърва ... 85135175183184185186 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •