Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 184 от 186 ПърваПърва ... 84134174182183184185186 ПоследнаПоследна
Резултати от 1,831 до 1,840 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Продължавай да четеш и ще достигнеш до още такива тези, които твоите колеги отдавна знаят.
    Мерси за инфото, беше ми много полезно да ми го кажеш. И като отдавна ги знаят защо още си гледат пчелите в широки кошери питам аз?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Мерси за инфото, беше ми много полезно да ми го кажеш. и като отдавна ги знаят защо още си гледат пчелите в широки кошери питам аз?
    Пак да повторя: - ЧЕТИ, ЧЕТИ и ще достигнеш и до това.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Пак да повторя: - ЧЕТИ, ЧЕТИ и ще достигнеш и до това.
    Като има някоя тема аз лично като знам нещо се старая да кажа нещо по смисъла на темата не да съветвам за образоване, с което да реализирам мнения за пълнеж Чета постоянно, тъй като няма как сам да стигна до заключения натрупани със стотици години опит от много поколения хора, както и всеки друг. Та ще се радвам да споделиш нещо по въпроса конкретно някакви твои виждания. Да видим дали си толкоз възвисен информационно, както загатваш в постовете си. Казвам го с най-добри чувства.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Като има някоя тема аз лично като знам нещо се старая да кажа нещо по смисъла на темата не да съветвам за образоване, с което да реализирам мнения за пълнеж Чета постоянно, тъй като няма как сам да стигна до заключения натрупани със стотици години опит от много поколения хора, както и всеки друг. Та ще се радвам да споделиш нещо по въпроса конкретно някакви твои виждания. Да видим дали си толкоз възвисен информационно както загатваш в постовете си. Казвам го с най-добри чувства.
    Тъй де. Затова ти казвам да четеш за да станеш и ти информационно извисен, а и понатисни практиката, че с този единствен кошер който имаш и тази теория която постоянно ни впрягаш в размисли, просто някак не се връзва с това - някой да чете и след това да го снася наготово като породиста кокошка. И аз ти го казвам с добри чувства, че си трябва и труд малко. А и ти си прав до някъде. След като си тръгнал за "гъби", а тук във форума ги намираш - бери.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Тъй де. Затова ти казвам да четеш за да станеш и ти информационно извисен, а и понатисни практиката, че с този единствен кошер който имаш и тази теория която постоянно ни впрягаш в размисли, просто някак не се връзва с това - някой да чете и след това да го снася наготово като породиста кокошка. И аз ти го казвам с добри чувства, че си трябва и труд малко. А и ти си прав до някъде. След като си тръгнал за "гъби", а тук във форума ги намираш - бери.
    Не е единствен! Пак каза невярна информация, според теб ако нямам практика и ако кошера не струва ще увеличавам ли бройката? Бе гъби не намирам искаше ми се да стане дискусия някой да каже виждане и аз да кажа съответно. Та не съм тръгнал за гъби.

Сам си правя кошерите , сам си гледам пчелите, по технология разработена от мен самия, сиреч гъбите са ми в двора и не ми се налага да ходя в гората.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    До двамата гъбари, които се гъбаркат. Моите отводки зимуваха на две междурамия пчели, с отворени на 1/3 дъна. За какви нива и на кое иде реч? Казвам две, щото бяха и на раздалечени рамки.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    До двамата гъбари, които се гъбаркат. Моите отводки зимуваха на две междурамия пчели, с отворени на 1/3 дъна. За какви нива и на кое иде реч? Казвам две, щото бяха и на раздалечени рамки.
    Бат Тянка, Куклин е писал за условията на хралупа за състоянието на пчелите намиращи се над долната тапа, за която многократно стана въпрос тук. Нива на въглероден двуокис обсъждаме теорията на Куклин.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Моите отводки зимуваха на две междурамия пчели, с отворени на 1/3 дъна.
    Това за една зима -2015 ли се отнася или за всички?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Практиката с нея я създавам аз, като пионер. Еманципирал съм се технологично от масите . Важни са и количествата медови запаси. Може и ти да си прав за анабиозата на акара. ма не каза съгласен ли си с другаря Куклин или не?
    Наскоро чух, че не си сам като пионер в тази област. Виден пчелар е започнал отглеждането на пчели по Абат Варе и смята да ги наложи като най- доброто за в бъдеще.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Наскоро чух, че не си сам като пионер в тази област. Виден пчелар е започнал отглеждането на пчели по Абат Варе и смята да ги наложи като най- доброто за в бъдеще.
    Колега, с моите най-големи уважения към теб. Кошера Варе, въпреки някой сходства е доста различен от Японския. Технологията за работа с него е описана надълго и на широко в книгата на абата "Пчеларство за всеки" - никога не е превеждана на български, засъжаление. Навремето умувах дали да направя Варе или ЯК и внимателно разглеждайки същността на двете системи стигнах до заключението, че ЯК е по-близък до естествените условия на пчелите и се спрях върху него. Варе е пипнал някои неща, за по-голямо удобство на пчеларя. Чел съм книгата му три пъти, има доста полезни неща в нея.

Страница 184 от 186 ПърваПърва ... 84134174182183184185186 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •