Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 263 от 677 ПърваПърва ... 163213253261262263264265273313363 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,621 до 2,630 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Изцапах центрофугата за 2ри път, вадене на мед е силно казано ама препипах магазините на най силните кошери и извадих 3 тенекии ливада. В 2рия корпус има също запечатан, но не съм ги ровил, само в магазини да освободя място за слънчогледа. Преди 2 дни пак пръскаха и има спад в пчелата точно когато не трябва, но нас никой не ни брой за хора, така че нямам големи надежди за добив. Та приключих с работата и отивам да почивам усилено.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Е, аз починах вече и съм на линия от 5-6 дена. Преди няколко, извадих от видинските 4 бр. - 4,5 тенекета. Меда както винаги е уникален със специфичен вкус. Тук са събрали малко акация, аморфа, каталпа, липа и др. Понастоящем летят към околовръстното на града Е-79, където има прилично количество слънчоглед. От тях очаквам да извадя и втори път. На пчелина слънчогледа е започнал преди около седмица и вече се забелязва някакъв по-значителен принос. Лошото е, че около 25-30% от семействата са отслабнали и няма да се отчетат както трябва.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Лошото е, че около 25-30% от семействата са отслабнали и няма да се отчетат както трябва.
    Напротив,до края на слънчогледа ще са с по 12р пило и спокойно можеш да ги нацепиш за отводки.....Така,че и тез 25% ще са в полза...

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Бях си поръчал майки от Дони и вчера пристигнаха. Запланувал бях подмяна на 5 мой. От тези 5 семейства на 3 намерихме майките и ги подменихме с новите. Едно семейство си беше направило самосмяна, а на последното така и не намерихме майката макар, че не е болка за умиране, защото в сравнение с миналата година вдигна семейството и работят много прилично. Като цяло голямо пулене падна, бях взел и приятел да помага със стаж, но на въпросните два не намерихме майките.Наложи се да направя две отводки, за да не идат зян двете купешки майки.Горе долу плана го изпълнихме. Иначе семействата носят здраво, но всичко слагат долу и са блокирали майките. Ще трябва да се върти след седмица две като го запечатат, защото капе за да се направи място на майките да снасят. Към сряда ще намина да видя колко от майките са приети.

Ангеле в предишен мой пост те попитах изкара ли нещо от липата? Тия дни очаквай телефонно обаждане с предложение за бира.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Непипай плодника.Активния сезон приключва и не е необходимо да се бърза.След пашата пчелите сами ще освободят място за осеменяване,а излишния мед ще го качат в магазините.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ходих преди 2 дни при един приятел, да му погледа кошерите, да му дам съвет, но гледа ДБ и там ми е трудно да преценя.
    Положението е следното ДБ 12 рамки - 7 пити с пчели - 9 пити с незапечатан мед и само 2 пити с пило и една празна в края.
    Изхвърлих му празната рамка понеже беше много стара и сложих една основа до пилото и му казах след няколко дена като мине слънчогледа да извърти 2 пити с вече запечатания мед и да ги сложи от двете страни на пилото за магазини няма пчели. Кажете добре ли е, да не го сбъркам човека, че и без това има големи поражения от пръсканията.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ходих преди 2 дни при един приятел, да му погледа кошерите, да му дам съвет, но гледа ДБ и там ми е трудно да преценя.
    Положението е следното ДБ 12 рамки - 7 пити с пчели - 9 пити с незапечатан мед и само 2 пити с пило и една празна в края.
    Изхвърлих му празната рамка понеже беше много стара и сложих една основа до пилото и му казах след няколко дена като мине слънчогледа да извърти 2 пити с вече запечатания мед и да ги сложи от двете страни на пилото за магазини няма пчели. Кажете добре ли е, да не го сбъркам човека, че и без това има големи поражения от пръсканията.
    Ами и при мен кажи речи положението е същото. На пита от страна има пило образно казано колкото филия хляб и то запечатано пред излюпване. Там където се е излюпило веднага е наблъскано с мед и пресно пило има в отделни килийки. Само, че при мен почти няма празни пити. Магазините са празни с малки изключения.
    Забравих да спомена,че два средни по големина блока слънчоглед цъфтят и още два са пред цъфтеж.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Дано валне малко че земята се е напукала
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Привет от морето
    Вече ми домъчня за пчелите, трябваше да сложа един кошер в багажника, хем да им се радвам хем да съберат един магазин манов мед да го опитам понеже сме в Странджа.
    Майтапя се, почивам си и се надявам като се прибера да ме чака много работа.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Не се питеснявай.Почивай качествено....Иначе ще свариш блокирани плодници.А,ако си удължиш почивката с още 2 седмици,ще свариш запечатани магазини и свободен плодник.

Страница 263 от 677 ПърваПърва ... 163213253261262263264265273313363 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •