Здравейте Пчелари
Изчетох много внимателно мненията по темата и получих още повече кураж за да се опитам да направя отводка през Август.
Много съм начинаещ, но за сметка на това със голямо желание да се занимавам с пчели. Изчел/изгледал съм бая информация(последнит 4-5 месеца) от интернет/youtube за всичко свързано с пчеларство...
Та въпросът ми е свързан за съществени съвети съврзани с правене на отводка в Август...., причината защо в август е поради това че се прибирам от командировка на 1-ви август.
Имам 5 ДБ кошери 10-ки,но само 4-те са добре развити...,нямат ХР с по 2 магацина са и следователно имат бая пчели, единия се е роял има си майка която снася вече от месецно мисля него да не го барам...,кошерите са в доста топъл реон йугозапад на НВ 250 м, няма някаква особена късна паша като слънчоглед. Мися да взема по 2 пити от 4-те кошера,като по една от всички пило и по една мед/прашец и имам още 2 пити с мед (потъмнели, които ги бях преместил за смяна..,но може сега да отидат при отводките), та ще станат с по 2 пити пило и 2/3 мед и прашец..., да купувам ли оплодена майка за прибавяне или ще имат време да си направят сами маточници и съответно майката да се оплоди...
Съжлявам ако задавам некекоректни въпроси,но пак отбелязвам че съм нов в тази област и тепърва мисля да се консултирам за доста неща.
Става въпрос за 2 отводки
Благодаря ви предварително

, но за сметка на това със голямо желание да се занимавам с пчели. Изчел/изгледал съм бая информация(последнит 4-5 месеца) от интернет/youtube за всичко свързано с пчеларство...
Цитат