Здравейте имам един въпрос. Значи обединих две отдводки тъй като парвата ми отдводка вече 35-6 дена майката непронесе както и немога да я видя при всеки преглед липсва ми опит и немога да я различа след като явно не е оплодена и нахранена. Втората отводка е с купена майка напръсках с ракия и двете отдводки и ги събрах на другия ден отивам и гледам на последната рамка кълбо от пчели на едно място викам морат едната майка напухках ги с пушалката за да видя кво става коя майка са запукали паднаха на земята няколко пчели заедно с майката на земята както бяха на кълбо и доло продължиха да я жилят и бият докато се наведа да вида коя е майката дали е купената белязана и тя се освободи и излетя започвам преглед да намеря купената майка, но пчелите бяха вече се побъркали страшно агресивни и потърсих неможах да видя майката беше ми адски напрегнато тъй като се опитвам да се оправям и за пръв път попадам на такива играчки закачки. Въпроса ми е купената майка си беше едричка и за нула време ми беше наснесла 3 пити с пило пълни дали би могла да литне или това е била моята майка мисълта ми е дали добре охранена майка едра може да литне така пъргаво и да се загуби от погледа ми ?