Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
Имам и аз 2 броя от г-н Матеев от миналия сезон. Сега ми се наложи да използвам единия временно за една отводка и онзи ден като я прехвърлях с изненада установих, че имаше локвичка вода на дъното в предната част между мрежата и прелката, явно от дъждовете последните дни. Случвало ли ви се е и откъде според вас влиза водата? То всъщност вариантите са 2 - или отгоре от таванката по някакъв начин да подлизва или другия вариант по-вероятен ако дъжда е бил силен и под наклон да е влязла през отвора на прелката.
При дизайна на Матеев не ми харесаха капаците, точно заради мисълта, че ще влиза вода. Тази година съм си направил 3 броя, като капаците са ми с перваз и захлупват долната част. Освен това отвора за вход го пробивам под ъгъл, така че ако се стича дъждовна вода по сандъчето да няма как да влезе вътре, също така ако духа вятър челно на отвора, пак ще влезе много по-малко вода отколкото ако дупката е права.

п.п. Другото с което експериментирах е да намажа обилно входа с лепило. Така може би пчелите няма да го прояждат(разширяват).