Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
Ники, проблемът едва ли е в теб. Ако не валеше по време на акацията, нямаше да е толкова зле. Играем на ръба на засадата, за да са готови за акацията и като се нареди 7-8 дена кофти време горим.
Времето е непредвидимо, но един добър пчелар трябва да умее да се справя, което очевидно аз не съм.
Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
Ник, щом са силни семействата ти, защо си ги оставил на два корпуса?
Не си ме разбрал, майката работи на 2 корпуса иначе едни са на 3 корпуса и магазин, други на 2корпуса и 2 магазина а трети на 2 корпуса и 1 магазин, като последните който бяха по слаби пролетта за сега не са изпаднали в роево.
Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
Ник ако имаш паша в момента,не ги "разфасовай".Изкарай майките(само един корпус) с по една-две рамки пило(без маточници), допъни само с ВО,сложи ХР и отгоре магазини,като поставиш на същото място. Ако нямаш паша,изкарай майката в отводка,а кошера го остави с един маточник и пак магазини отгоре.
Ачо, едни ги разформировам, други го охлабвам и слагам основи, трети ги въртя. По едно време разнасях пити насам на там по енерция и аз не знаех какво правя.
За сега са на ниво снесени яйце в маточника, след 8 дена ще видя какво съм успял да укротя.