Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
Мисля че съм го писал 1-2 пъти преди доста години - навремето баща ми се оплакал тогава на другаря началник че държавния пчелин които стопанисва е много далече от Добрич не може ли да се направи нещо по въпроса. Началника му отвърнал Може, разбира се, ако кажеш на средата на жълтите плочи (центъра) на Толбухин (Добрич) ще ги сложим за да ти е близко и лесно, ама мед искам....

Както и 2-3 пъти също съм споменавал - 3 години сме обикаляли цяла Добруджа докато намерим район които да осигурява необходимите условия на пчелите и едва тогава се установихме на стационар... а можехме да се забием или в първото село до Добрич (да си купим къща) щото ще ни е близко и удобно, или в едно от трите села на баби и дядовци, чичовци както обикновено се прави масово....

Като искаш да се изхранваш и да развиваш някакъв бизнес с пчеларството не се забиваш в първото село където на теб ти е удобно, а търсиш, проучваш и се установяваш там където на пчелите ще им е добре...

Няма проблем от този момент започвам да плюя по всеки които каже че има среден добив повече от 5 кг мед на семейство....
Нещо май не говорим на един и същи език. Не всеки може да си разположи пчелин където е най добре, защото това ще доведе до големи натрупвания на пчелини в по - благодатни места. И другото което също не е маловажно е, че повечето хора искат да са си близо да града, селото си, а не на другия край на България, че там било рая за пчелите. А и в България чак пък такива райски места няма. Нека бъдем реални в килограмите мед които изкарваме. А оттук отговарям и на долното ти изречение - няма защо да плюем този и онзи, ако всичко е реално.