Цитат Първоначално публикувано от donboneti
Не мисля, че си струва участието за отводки. Прекалено скъпо излизат. доколкото знам пределната им цена е увеличена на 130лв без ДДС, което означава 156 с ДДС.Реално за отводка чиито качества са меко казано съмнителни ще трябва да платиш 26лв ДДС и още 26 лв доплащане което прави 52лв. като прибавиш и сумата за лихвата по кредита се набират 60лв,а това е почти толкова за колкото се продава отводка на "черния пазар", но наистина добра отводка. За мен не си струва да участвам по програмите по тези пера. Същото важи и за кошерите. Предпочитам сам да си ги направя и да съм сигурен в това, което правя, дори и да ми легне малко по-скъпо, отколкото да рискувам средства и след това да троша и нерви. Но всеки сам си решава. Сигурен съм, че ако спрат програмата за отводки и кошери, цените ще се стабилизират в рамките на 70-80лв и за двете, което на практика е реалната им цена.
За отводките си абсолютно прав. Нереална цена от където и да го погледнеш. И то на 3 рамки. Но нали лицензираните производители са една шепа ... При кошерите е малко по-различно, че евентуално можеш да си намериш добър майстор, който няма да те подведе.
За мен специално за кошерите не би трябвало да се иска документ от дърводелец. Така се ограничават хората, които сами си правят кошерите и си принуден да ходиш при друг майстор. Трябва да има и вариант да може човек сам да си ги направи, но пък нали трябва да им в по-лесно на фонда.