В интерес на истината идеята за автоматизираната компютърна оповестителна система се възприе, и дори бях поканен на среща в централата на БАБХ с цел да участвувам в обсъжданията. Бях на тази среща, но обсъждане на техническата страна на въпроса така и не се състоя. Споровете няха предимно около бюрократичната страна на въпроса, което мене не ме засяга кой-знае колко много. Други срещи не е имало, и ако в момента въобще нещо се прави, то ние вече сме изолирани от този процес.
Имам чувството, че БАБХ дори не са наясно какво точно трябва да се направи, пък и не пожелаха да научат. МЗХ обаче ще им даде някакви пари, които те със сигурност ще ги похарчат, но какво ще се роди от този напън на некомпетентни хора - това никой не го знае. Там в БАБХ са предимно доктори. Пчеларския регистър също се води от доктор - приятна млада жена с нулеви познания в релационните бази данни. И резултата го виждате, въпреки че веднъж им изпратих официално писмо с повече от 30 забележки относно проблемите с данните в пчеларския и тяхнното форматиране и поддържане.