Цитат Първоначално публикувано от kvohrist Виж публикацията
Разбира се. Имах предвид ето тази алпака => https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90...B0%D0%BA%D0%B0 , а не тази => https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90...D0%BD%D0%BE%29
Но моля да се разбира "неръждаема стомана за хранителни цели", ако този израз отговаря на темата. Според мен, ако нещо ще се прави, то поне да е както трябва. Пожеланието ми към колегата е съвсем добронамерено и е съобразено с хигиеничните изисквания, на които трябва да отговарят всички уреди, машини и приспособления, които имат контакт с хранителни стоки. Още повече, че повечето от вас са професионални пчелари и производствените ви помещения и уреди трябва да отговарят на всички санитарно-хигиенни изисквания, в което не се и съмнявам, че е така. Справка: HACCP и НАРЕДБА № 5 от 25.05.2006 г. за хигиената на храните.
Поздрави от Алпите!
Кирил Киряков

Според първия ти линк:
"Алпака е търговското наименование на сплав от мед, цинк и никел, със съдържание на никел най-малко 5%."

А според коментара ти по-долу:
"Но моля да се разбира "неръждаема стомана за хранителни цели""

Сплав от мед, цинк и никел няма нищо общо със стоманата.
Неръждаемата стомана е сплав на основата на желязо съдържаща също така и хром(около 18%) и никел(около 10%). Затова и е известна като стомана 18/10, може да го видите изписано примерно на много от домакинските си прибори като например ножове или вилици и лъжици.

Иначе нищо лично. Поздрави!