Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
ROSTY тази година нощните температури (визирам Видинско) се движеха около 16 градуса.Трудно,майките по възрастни от 1 г.биха изоставили уюта в затоплените вече корпуси,а по скоро биха изпаднали в роево.По друг начин щеше да стои въпроса ако нощните температури си бяха нормално 20-22 градуса.Така мисля...А може би,наличието на меден венец по средните рамки,при ротация,да възпрепятства качването в горен корпус.Наличието на 2-3см мед венец разделя с 7-8 см. пилото в двата корпуса.......
Да така е, но е по скоро нормално да са такива нощните температури през април от колкото да са 20-22гр. Тогава ако има система кошер на която да не и пречи, защо да им треперя на моите ЛР?

Не искам да ме разбирате грешно. НА МЕН НИКАК НЕ МИ СЕ МИНАВА НА ДБ. По скоро търся от вас аргументи да не го правя. За съжаление за сега няма сериозни такива. В рамките на шегата ще кажа, че може би любителите на ЛР в момента са прекалено заети да преподреждат плодници и за това ги няма никакви във форума та да ме разубедят. И аз това щях да правя днес, но дъжда ми даде ден почивка.