Цитат Първоначално публикувано от kopdoB Виж публикацията
Добре си ги надраскал ама според мен мястото им в този момент не е там,на тяхно място трябва да се поставят празни пити-1или2 в зависимост от силата а може и восъчни основи 1-2 в зависимост от пашата и от това дали храниш или не.Пилото ти е малко и ако сложиш медени пити семейството ще се задръсти и ще забави развитието си.Аз правя така пило ,празна пита или основа,прашецомедена пита и най-накрая медените пити .Но всичко зависи от пашата,района,надморската височина и състоянието на семейството и т.н.
Като цяло питите с мед не са изцяло запълнени с мед, да речем, че са малко повече от половината т.е. няма как чак толкова много да се задръсти майката. Надрасках меда, като оставих ненадраскано в горната част за да си им остане меден венец. Празни пити нямам, тъй като съм начинаещ и се занимавам от няма и година. Останалите ми рамки в плодника са също с мед. Восъчни основи мисля да започна да слагам едва когато видя бял восък, което ще е знак, че започват да градят. За момента не подхранвам със сироп все още, тъй като нощите са все още студени(около 0 градуса) и влагата, която се отделя от преработката на сиропа може да навреди. Доскоро имаха питки. Но все пак до 5-10 дни ще започна със сиропа. Като паша има в района акация и липа, но не мога да преценя дали може да се нарече паша в смисъл не мога да преценя дали са достатъчни за да се нарече паша. Виж за слънчогледа може да се каже, че е истинската паша за района ни, та затова не бързам много да форсирам семействата.
Все пак благодаря ти за мнението!