След превъзходната липова паша от която взех по два магазина мед, в четвъртък направих проверка на един от кошерите да видя как са запасите от мед в плодника.Като повдигнах магазина да го сложа на капака ми се стори по-тежък от нормалното.За мое учудване в него имаше около 7-8 кг мед.Проверих и останалите и в тях положението е същото.Честите превалявяния след липовата паша поддържаха ливадните растения и предотвратиха изсъхването им.Тази година един от кошерите ми от който не правих отводка, ще достигне рекорд 5 магазина около 70кг мед за стационарен пчелин е чудесно.Кошера е12р.ДБ изключително зъл.Мисля че и дълбоките дъна, които монтирах пролетта оказаха своето влияние.До сега на прелките вентилиращи пчели не съм виждал дори и в най-топлите дни.Мрежестата дънна табла подобрява чудесно вентилацията на кошера.Пчелите бяха в добро работно състояние благодарение на добрата вентилация.Плодниците са отлично запасени с мед за зимата.Красиво е да видиш плодникова пита ДБ запечатана от горе до долу и 4-5 пити с пило в семейството.