Цитат Първоначално публикувано от orliniacia
Здравейте.искам да разположа кошерите си в двора,от источната и западната страна на двора има тухлени огради високи около 2.00м/2.50м това дали е проблем.другото което ме интересува е дали ако засадя целият двор с овошки,медоносни растения и треви ще е достатъчно за пашата през годината,извън двора има поляна на около 1.5км 2.00км има поле обработваемо тази година засадено със слънчоглед.имам 5 нови ЛР кошера...чакам с нетърпение пролетта за да започна но без ваша помощ ще ми е трудно.очаквам вашите мнения и съвети...чаоооо
Ми за настаняването , където прецениш , че ти е удобно , как да ти каже някой точно там ги настани ако да речем , най добре е кошерите да са ориентирани на юг, а при теб на юг да е да речем срещу входа на къщата, гледай място да е с удобна настилка , входовете на кошерите да не са насочени срещу входната врата на къщата ако има такава,да са по на завед , в голяма близост до входа на кошерите да няма високи насъждения или огради или 2м трева ,и така , а за пашата от овошки и др. медоносна растителност, ако дворът ти не е около 30 дка. хич не се и занимавай , овошки си засаждай с презумцията да имаш плодове за теб или да направиш сянка на кошерите , но ако на 2 км имаш насъждения това е добре , имай в предвид сеитбообръщенията , ако пърчето е едно и тая година е слънчоглед , то догодина ще бъде или пшеница или царевица , не се сещам сега на кого беше най добър предшественик слънчогледа, но така.
Успех в начинанието.