Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
Мъча си главата от 2 дена: как да стопя пити по това време, като имам само слънчева топилка? Някой опитвал ли е с пистолет за горещ въздух? Дали има подходяща температура да се получи, без да се подпали восъкът? И как да си направя топилка с пара , но да се събера в 150-200 лева?
Има едни (май китайски) неръждаеми тенджери. Ако намеря някой, който да може да ми завари 2 чучура, ще съм намерил решението- ще взема една малка, ще я надупча яко и ще я сложа в една по-голяма, която е с двата чучура и ще вържа тенджерата под налягане към единия. Вместо тези тенджери, мога да ида на място, където работят неръждавейка и да се направи съвсем човешко, но предполагам, че ще ми искат поне един бъбрек за таз работа... Та?
Няма какво толкова да се чудиш. Натрошаваш питите на дребни парчета. Слагаш ги в подходящ по обем съд, добавяш няколко литра вода и подгряваш, докато восъка се стопи. Може и изчакаш да кипне. След това прецеждаш през ситна мрежа или дамски чорап и оставяш да изстине. По лесно не се сещам.