Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
Аз пък мисля че в края на краищата спор няма, просто има различна гледна точка на едно и също нещо. От постовете през последите дни излиза най-малкото че има пазар за биологични основи.
Лично аз не бих препоръчал на някого да си прави сам основите със ръчна преса, освен ако финасовия резултат не е критерий. Ако човек си даде восъка да му направят основи от неговия си восък, и ако пожелае да вземе същото количество основи като при ръчната преса за килограм, икономията на восък ще му плати разходите по изработката им.
Нещо не разбирам къде ще се изгуби восъка при отливането с ръчна преса?Това което не стане от една серия основи отива за претапяне за следващата.Дори да остане част от восъка неупотребена при едната серия отливания , то остатъка се прибира и остава за по-късно.Технологично восъкът не се изпарява и не изтича в мивката.Ако основите излизат по-дебели , та нали има и "тежки" основи.Дори и да са по-дебели восъкът не се губи, а остава в кошера и кръговратът продължава.Какво и къде се губи?