Цитат Първоначално публикувано от PABLO PAVLOV Виж публикацията
Матеев това с расовата честота май ще ти е основен проблем. То ясно че не сте на ясно точно какво ще произвеждате но поне ще има етикет / име /. Интересно мие от къде ще натрупате толкова голям бащен фонд за да произведете относително чисти пчели майки от Бъкфаст или било то други раси? Ако работите с инструментално осеменяване добре на какъв капацитет ще постигнете на производство? И с какво качество?
Дали самия ти осъзнаваш че съзнателно престъпваш закона в името на какво и чий интереси /Закон За Опазването на Генетичното Разнообразие на РБ./ не изреждан всички закони то си ги знаеш. Все още има действаща нормативна база и тя не е паднала или променена. Не мисля че държавата ще се съобрази с исканията само на Г.н Матеев като собственик на "Матеев Хъни" да си развъжда каквото си иска. Преди да правиш каквото си искаш се съобразете с закона.
Попадате пат Юрсдикцията на Министерство на Земеделието, Министерство на Екологията, Агенция Митница/ незаконен внос/, ИСРЖ , БАБХ. Ако имаш толкова много другарчета в тези служби добре. Явно смелоста е в повече. УСПЕХ.
Тука си напълно прав. Аз искам да спазвам закона и ще се съобразя с него. Посочи ми някой член в някой закон, който да дава тълкование що е това МЕСТНО ОТРОДИЕ ПЧЕЛА и аз ще се съобразя с него. Ако не го направиш - то тогава под местна пчела аз ще разбирам ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ РАСИ !!! И моля ти се не ми пробутвай БЪЛНУВАНИЯТА НА ДОЦЕНТА за някаква си измислена РОДОПИКА.

Между другото няма значение дали има родопика или не. Важното е, че никъде няма закон, в който да пише "В България се гледат тези пчели, които посочи доцента от Пловдив". Ха-ха ......

Иначе ако успеете да вкарате в закона името на расата (напр. Македоника или Карника), то тогава аз ще се съобразя с него. Но към момента аз се съобразявам с ЕВРОПЕЙСКИТЕ РАСИ, защото България е член на Евросъюза и като такава страна е подписала договора за членство, в който има СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЕТО НА СТОКИ И УСЛУГИ, в това число и на ПЧЕЛИ И ПЧЕЛНИ МАЙКИ.