Цитат Първоначално публикувано от kosta zhelev
Споко Гилане!
Веднъж ти казах ,че си се разболял от най-лековитата болест.Няма страшно.Маточниците са защото пилото е много.Натоварваш ги с основи ,а те искат да подменят майката.Добре де, махни я тази майка и остави всички маточници.Запечатаното пило да се намали.Остави ги да си начешат крастата.Майката я отдели с две пити запечатано пило и другото остави заедно с тези всички маточници.Просто те са решили как да живеят.Достави им това удоволствие.
аз да им доставя удоволствие ама на мене няма кои да ми достави удоволствие хахахах. сега сериозно мислил съм да я отделя тази майка ама няма къде. освен да обеденя двете отводки и така да се освободи единия кошер. другите варянти са да я поставя с едната отводка в единия кошер ( дали ше ги обеденя или разделя вътре не се знае) и третия варянт е да я заселя в една тръвна която дядо ми ми направи тези дни. и без това не знам поради каква причина ама тръвната много ме заинтригува и имам намерение другата година да имам семеиства и в тръвни. има много голяма носталгия и история в тези прмитивни кошери. да ви попитам нещо сега на темата тръвни, че оня старец за които често ви споменавам ми е казвал че тръвната е наи добрия кошер за добиване на прополис. верно ли е това?????