Днес получих доклад от двама мои служители, които бяха изпратени да присъствуват на учредяването на Мишовата организация. Отзивите от тях двамата бяха, че всичко с учредяването си е протекло много добре и се е извършило според изискванията на ЗЮЛНЦ без почти никакви злоупотреби. Присъствували са 30 човека, като всичките без изключение са били представители на някаква регионална организация (регистрирана или не). Всичките без изключение са носили истински протоколи от управителния орган на тяхната организация, в който протокол те са били законно избрани за делегати на учредяването. Отношението на хората към моите представители не е било враждебно, а приятелско. На няколко пъти е ставало въпрос за конфедерацията и в общия случай всички са знаели за нея, както и всички са имали положително отношение към нея. Ако бях отишъл на заседанието, със сигурност щяха да ме изберат за член на управителния съвет. Дори е имало предложение от хората да бъда избран задочно, но Мишо е отказал, твърдейки че по закон нямало право да се избира човек, който не присъствува лично. Хей това не е вярно и това е поредната Мишова лъжа и измама, но както и да е.

Хората (членовете) на Мишовата организация са добронамерени и потвърждават, че с тях имаме ОБЩИ ИНТЕРЕСИ. Като врагове те също са посочили Ганчо и доцента, а не нашата конфедерация. Когато колегите ми са ги попитали защо не са дошли на учредяването в Габрово, основния довод който са изтъкнали е не че интересите им са други, а че е хубаво лидерите на организацията да са от София, защото там се върши основната работа.

Като цяло хората са добронамерени и биха се съгласили да работим съвместно за защита на общите ни интереси, но към днешна дата бариера за това се явяват имперските амбиции на Мишо. Ако имаше някакъв начин да се обединим с тези хора, щеше да се получи едно много силно противодействие на Ганчо и доцента. Не знам дали Мишо го осъзнава това или не. Колкото и да говори на думи че е радетел на обединението, със своите действия той доказа, че се явява ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА РАЗЕДИНЕНИЕТО.

Евала на Стефан Стефанов и Димо Димов, които доброволно се оттеглиха като стари вождове, и оставиха пчеларския сектор в ръцете на други все още неопетнении хора. Срам и позор за Мишо и Котларски, които са се хванали със зъби и нокти за кокала и са готови да затрият целия пчеларски сектор, само и само да останат вождове още 100 години. А за Ганчо и доцента няма какво да говорим - тяхното място си е направо за затвора, и ако Мишо ги подкрепя (имам съмнение за това), ще се наложи да започнем следствени действия и срещу него.