Дамянчо, 99% от постингите ти са в "телеграфен стил"(аз ти го бях писал и на ЛС, не отдавна). Ясно че мисълта ти тече бързо и бъкаш от каква ли не информация, но ако искаш всичко да ти се разбира акуратно - то пиши го на чернова първо преглеждай, структурирай и тогава поствай...
Дунав мост - вече е взел-дал, утре-вдруги ден(близките десеттина години, като влезнем в Шенген) няма да има там контрол освен събиране на такса. Но това не означава, че не си докарват по някой лев - от колите едва ли взимат, но от бусове и камиони, дори и да не е от всеки(абонати са им), а тия дето са големи фирми едва ли се занимават на най-ниското ниво, всичко се решава(урежда/плаща) нагоре, и няма как да е иначе - много по-добре да шариш €10-20, когато бързаш за пазара в Букурещ и си натоварен с плодове и зеленчуци...
На изток, юго-изток от Австрия навсякъде си е практика(неписан закон) шаренето по граници и митници, айде да не се заблуждаваме и да си крием главите в пясъка като щрауси.
Вноса на пчели е строго забранен от закона, но това не пречи да се нарушава и неспазва - наскоро чух за някаква жена, която дълго време е пчеларствала в Италия(незнам точно къде) но тази година си пренесла всичките кошери, оборудване в България(завърнала се е). Не знам за сега подробности за бройката и къде точно ги е настанила в България(някъде между Велико Търновска и Русенска области). Ще поразпитам и ще пиша.
Дори и да не е домъкнала МКБ, то комшиите й сигурно ще пропищят от пчелите й, ако са италианки(скутелатора писа преди няколко дни, че били много крадливи спрямо нашите местни мелези).

Цитат