Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Разгънат преглед

  1. #11
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Мнения
    1,056
    Пчеларски район
    Сливен
    Доста се рових да намеря дали комерсиалната инвертаза, която представлява специален щам на дрождите Saccharomyces cerevisiae е еднаква с тази секретирана от пчелите. Не успях да намеря в прав текст дали има разлика в двете инвертази, но намерих много интересен документ, който ми даде отговор на въпроса.
    Документа е на немска фирма за изследвания на меда и най-вече за разпознаване на фалшифициран мед с добавяне на инвертиран сироп )) А най-интересното е, че един от тримата автори е българин ))
    Кратък откъс:
    The enzymes used to produce invert sugar syrups, i.e. ß-fructofuranosidase (EC 3.2.1.26),
    ß-amylase (EC 3.2.1.2) and glucoamylase (��-amylase, EC 3.2.1.3), do not occur naturally in
    honey (foreign enzymes). Therefore, adulteration with the foreign enzymes and the sugar
    syrup produced with them, respectively, can be directly detected by the specific analytical
    determination of these foreign enzymes serving as marker substances. Suitable analytical methods (Fig. 2) were already developed and validated [6, 7] for ßfructofuranosidase
    (ßFF).
    В груб превод: Ензимите използвани за производство на инвертирани сиропи не се срещат в естествения мед. Поради тази причина добавянето на захарни сиропи произведени с тях е директно установимо. Подходящи аналитични методи вече са разработени и валидирани за инвертазата.
    Прикачени файлове Прикачени файлове
    Винаги може по-добре.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •