Точно така, някой трябва да поеме инициативата, иначе нещата НЯМА ДА СЕ СЛУЧАТ. Винаги трябва да има ръководител и останалите трябва да го слушат - това е както при животните, така и при хората. Природата така го е измислила, а тя милиарди години е правила проби и грешки. Човечеството прави експерименти само от 10 000 години и както виждате, всичките са неуспешни. Ако въобще на това човечество му се е случвало нещо добро или нещо лошо - винаги в основата са стоели ЕДИНИЧНИ ЛИЧНОСТИ. Те пишат историята, а не масите (народа).
Та и сега предполагам вече осъзнахте - за да се случат както Асоциацията, така и Кооперацията, някой трябва да поеме инициативата. Някой трябва да получи властта. Нещо повече - в природата и в живота власта радко се подарява - власта трябва да се ЗАВЗЕМЕ по един или по друг начин. Самите хора очакват някой да завземе властта. Те искат някой да ги командва и да им казва какво да правят. Ако сличайно в някаква група или сдружение няма ясно изразен лидер, то тогава в групата се настанява АНАРХИЯТА и тя се проваля.
Ще се провалят и тези две теми във форума, ако не се намери ЛИДЕР, който да започне да ръководи дискусията и да се разпорежда какво трябва да обсъждаме, колко дълго, в каква последователност и т.н. И след това да ВЗЕМА РЕШЕНИЯ за всеки един аспект, въпреки той не е дообсъден докрай. И така постепенно да ни преведе през 100-те начални точки по регистрацията на двете сдружения.
Аз мога да го направя всичко това, тъй като съм минавал по този път много пъти, ЗНАМ какво трябва да се направи и МОГА ДА ВЗЕМАМ РЕШЕНИЯ, но в конкретния случай НЕ ЖЕЛАЯ ДА СЪМ ЛИДЕР. Затова стоя пасивен отстрани и от време на време побутвам нещата, за да не зациклят. Чакам да видя дали ще се появи КАНДИДАТ-ЛИДЕР, който да бъде одобрен от останалите, и тогава зад кулисите мога да му помагам и да го напътствам, ако разбира се той го пожелае това.