Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Да, развъждат се, но най-лошото, което могат да направят, е да изядат кората. Самата дървесина на акацията е отровна за тях, така че тя по презумпция си остава незасегната от вредители дълги години. Няма да съм жив да ги видя тези крака изгнили.

Тази пролет много бързахме и затова почистихме една малка част от целия парцел, който е 50 декара. Наесен смятам да разредя целия парцел, като от всеки 10 акации ще оставя да живее само една. Това ще и даде шанс да стане огромно и мощно дърво с разкошна корона. От останалите (изсечените) дървета ще се сдобия със стотици кубици акациеви стъбла, от които мисля да направя колове и греди, с които да оборудвам със стойки всички останали пчелини. На практика в бъдеще стойките ми за кошери ще са изцяло от акациев материал, като по този начин се надвам да ме надживеят.
Матеев,много трудно се отвъжда акация.Няколко години ще се занимаваш да кастриш издънките които избивзт от земята.Може да пробваш да изкореняваш дръвчетата но е много трудоемко.От собствен опит го казвам.Макар че разорах мястото след като изрязах дръвчетата,продължават да избиват издънки.Може и да има някакъв друг начин за оттърване но аз не го знам.